Încă o bancă dă faliment. Este a treia în ultimele luni

Luni, 01 Mai 2023, ora 15:34
6029 citiri
Încă o bancă dă faliment. Este a treia în ultimele luni
Încă o bancă americană s-a prăbușit FOTO Pixabay

Încă o bancă americană s-a prăbușit. Autorităţile financiare din SUA au anunţat al treilea faliment al unei bănci în mai puţin de 3 luni. Banca din California First Republic a fost închisă.

Banca a fost preluată de autorităţile de reglementare, iar depozitele au fost achiziţionate de JPMorgan Chase & Co. după ce eforturile de salvare nu au reuşit să repare pagubele provocate de investiţiile greşite şi de retragerea deponenţilor, care au afectat creditorii regionali, scrie agenţia americană de ştiri Bloomberg.

Tranzacţia a venit după o licitaţie organizată de autoritatea de reglementare a activităţii financiare din SUA, anunță stiri.tvr.ro.

Tranzacţia face ca JPMorgan, cea mai mare bancă din ţară, să devină şi mai masivă - un rezultat pe care oficialii guvernamentali s-au străduit să-l evite în trecut. Din cauza restricţiilor de reglementare din SUA, dimensiunea JPMorgan şi cota sa actuală din baza de depozite din SUA ar împiedica, în condiţii normale, JPMorgan să îşi extindă şi mai mult baza de depozite. Iar legislatorii democraţi proeminenţi şi administraţia Biden s-au arătat deranjaţi de consolidarea în industria financiară şi în alte sectoare.

Problemele First Republic s-au agravat în luna martie după ce clienţii au retras din conturi peste 100 de miliarde de dolari. Atunci, un grup de 11 bănci au pompat 30 de miliarde de dolari pentru a salva First Republic, dar fără succes.

Săptămâna trecută preţul acţiunilor băncii au scăzut cu peste 75%.

Colapsul First Republic vine după ce acum două luni alte două bănci s-au închis ca urmare a retragerilor masive de depozite, forțând Rezerva Federală să intervină cu măsuri de urgență pentru a stabiliza piețele financiare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#faliment banca, #banca americana, #actiuni bancare, #California First Republic , #banci