Amenzi de până la 200.000 de lei pentru furnizorii de energie care nu calculează corect facturile. Decizia luată în coaliție

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 21:28 1722 citiri
Președintele PSD, Marcel Ciolacu (stânga) și liderul PNL, Florin Cîțu (dreapta) FOTO Hepta

Liderii PSD, PNL şi UDMR au discutat luni, 24 ianuarie, despre măsurile din energie și cuantumul amenzilor pentru furnizorii care nu recalculează facturile greşite sau care nu respectă prevederile legale.

Potrivit unor surse din coaliție, citate de news.ro, nivelul acestor amenzi ar urma să ajungă până la 200.000 de lei.

Ordonanţa privind măsurile din energie a fost pusă deja în consultare publică şi ar urma să fie adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta.

Liderii coaliţiei trebuie să găsească însă şi o serie de măsuri pentru perioada de după 1 aprilie, social-democraţii insistând că este nevoie de un preţ reglementat la energie electrică şi gaze naturale.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, vineri, că a fost finalizată şi pusă în consultare publică Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare.

PSD a afirmat atunci că este obligatoriu ca ordonanţa să prevadă şi sancţiuni severe pentru furnizorii care nu respectă legea şi au o conduită comercială înşelătoare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News