Zeci de mii de consumatori români vor plăti facturile de energie electrică la jumătate. Zona unde se aplică legea

Autor: N.G.
Marti, 07 Martie 2023, ora 17:43
5077 citiri
Zeci de mii de consumatori români vor plăti facturile de energie electrică la jumătate. Zona unde se aplică legea
FOTO Arhivă Ziare.com

Locuitorii din din zona Munților Apuseni vor beneficia de o reducere cu 50% a facturii la energie electrică. Prevederea legislativă adoptată în 1996 ar urma să se aplice începând cu anul 2023.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Alba, din dialogul cu compania Electrica Furnizare rezultă că au fost analizate solicitările transmise prin intermediul a 21 de UAT- uri din judeţul Alba, concluzia fiind că în peste 87,53% din locurile de consum analizate se poate acorda reducerea de 50%.

Pentru restul de circa 12,47%, poziţii neconforme din punctul de vedere ale Electrica Furnizare SA, s-a demarat un dialog cu primăriile pentru aducerea la conformitate.

Furnizorul de energie Electrica Furnizare a mai menţionat în răspunsul transmis Instituţiei Prefectului că, în contextul modificărilor legislative cu privire la măsurile de sprijin aplicate clienţilor de energie electrică, a fost nevoit să realizeze, în mod repetat, dezvoltări semnificative ale sistemului informatic de facturare, care să permită evidenţierea în facturi a beneficiilor acordate consumatorilor, beneficii care se vor reflecta în facturi după actualizarea sistemului informatic.

„Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, în colaborare cu UAT-uri din Munţii Apuseni, va monitoriza în continuare cu atenţie modul în care Electrica Furnizare SA, dar şi alţi furnizori de energie electrică, vor aplica reducerea de 50% şi solicită cetăţenilor din zona Munţilor Apuseni care au contracte de furnizare a energiei electrice cu alţi furnizori să transmită prin intermediul UAT-urilor în care domiciliază sau lucrează dacă întâmpină probleme în acordarea acestui beneficiu legal”, se precizează într-un comunicat al instituției.

În cele 21 de localități sunt peste 50.000 de locuitori, care ar urma, astfel, să beneficieze de acest avantaj important din punct de vedere financiar. Legea se aplică și în cazul localităților din Apuseni aflate în județele Hunedoara, Bihor și Cluj. De asemenea, în legea din 1996 sunt incluși ca beneficiari și locuitorii din Delta Dunării.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#factura, #energie electrica, #Apuseni, #jumatate, #Delta Dunarii , #factura energie
Comentarii
Poza vasile_stanescu
vasile_stanescu
rank 1
Discriminare pe fata fata de alte regiuni si restul populatiei.
Poza Johnny-LaRue
Johnny-LaRue
rank 2