Protest nud in fata sediului Facebook din New York (Foto)

Luni, 03 Iunie 2019, ora 09:28
7419 citiri
Protest nud in fata sediului Facebook din New York (Foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 100 de persoane s-au dezbracat, duminica, in fata sediului Facebook din New York, ca parte a unui protest fata de cenzura privind nuditatea artistica pe care compania o aplica pe reteaua social media si pe Instagram.

Protestatarii s-au intins goi, fiecare tinand imagini cu mameloane pentru a-si acoperi zonele genitale.

Protestul, numit #wethenipple, a fost organizat si fotografiat de artistul american Spencer Tunick, cunoscut pentru imagini cu multimi care pozeaza nud, si National Coalition Against Censorship (NCAC).

La manifestatie au participat si membre ale grupului activist Grab Them By The Ballot, al carui scop este incurajarea femeilor, potrivit CNN. Fondatoarea grupului, Dawn Robertson, a spus ca acesta a fost cenzurat dupa ce a publicat pe Facebook nuduri artistice ale unor femei. In plus, si contul ei a fost blocat de sase ori pentru acelasi tip de imagini.

Facebook, care detine Instagram, nu a comentat in legatura cu protestul.

Potrivit ghidului Instagram, nudurile sunt interzise: "Stim ca exista momente in care oamenii ar vrea sa publice imagini nud care sunt artistice sau de natura creativa, dar, din diverse motive, nu permitem nuditatea pe Instagram".

Politica retelei de socializare face referire la fotografii, videoclipuri si continut creat digital care arata organe genitale, raporturi sexuale, dar si parti ale corpului, precum sanii. "Fotografii post-mastectomie si cu femei care alapteaza sunt permise", se mai arata in ghid.

Facebook, care s-a aflat deseori in centrul unei astfel de dispute, si-a motivat decizia de restrictie a acestui gen de imagini "pentru ca unii oameni din comunitatea noastra pot fi sensibili la acest tip de continut".

Tunick a realizat peste 120 de fotografii nud in spatii publice din intreaga lume. Cel mai recent, in 2018, el a adunat 500 de persoane intr-o parcare din Melbourne (Australia).

Intre locurile folosite de el, incepand cu anii 1990, pentru astfel de proiecte se numara desertul Nevada, Marea Moarta si Kingston upon Hull (la care au participat 3.000 de oameni).

Intr-un clip al sesiunii foto de duminica, publicat pe Instagram, Tunick a spus: "Facebook sau Instagram nu are motiv sa cenzureze acest videoclip sau sa il blocheze".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#protest nud sediu Facebook, #protest nud Facebook , #stiri Facebook
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
La noi nu sunt mameloane ca la ei? De ce se poate la ei si la noi nu