O retea de socializare "anti-Facebook" a devenit virala pe Internet

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 08:084954 citiri
O retea de socializare "anti-Facebook" a devenit virala pe Internet
Foto: wsj

In ultimul timp, noua retea de socializare Ello, care este descrisa ca "anti-Facebook" datorita pozitiei sale privind viata privata si publicitatea, a devenit probabil cel mai fierbinte subiect de pe Internet.

Creata anul trecut ca o retea "privata", Ello si-a deschis recent portile, insa numai pe baza unei invitatii, potrivit Phys.

Din cauza ofertei limitate si cererii masive, invitatiile au fost puse in vanzare pe eBay la preturi de pana la 500 de dolari. Potrivit unor rapoarte, Ello a primit pana la 35.000 de cereri pe ora, ca urmare a unui numar mare de cereri, din ultima saptamana.

Ello pare sa fi devenit cunoscuta prin mesajul sau simplu, care ar putea exploata unele frustrari ale utilizatorilor retelei de socializare Facebook.

"Ello nu vinde reclame. Nici nu vindem date despre tine unor terte parti", este mesajul acestei retele.

Politica Ello afirma ca practica de colectare si vanzare a datelor cu caracter personal si cartografierea conexiunilor sociale pentru a face profit "este atat de infioratoare si lipsita de etica".

Ello are cartierul general in Vermont, Statele Unite, si a fost lansata de un grup de artisti si programatori condusi de Paul Budnitz, a carui experienta anterioara provine din domeniul design-ului si al robotilor.

Comentarii