Unul din investitorii Facebook a finanţat spargerea WhatsApp

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 08:02
4081 citiri
Unul din investitorii Facebook a finanţat spargerea WhatsApp
WhatsApp este deținut tot de Facebook FOTO Pixabay

Un startup american care operează în secret şi are ca unic client guvernul american a fost finanţat de unul din investitorii Facebook pentru a depăşi măsurile de securitate din WhatsApp (deţinut de Facebook).

NSO Group, compania israeliană care a creat spyware-ul Pegasus, nu este şi singura care dezvoltat cu succes instrumente de spionaj capabile să spargă iPhone-uri şi aplicaţii de comunicare.

Recent, s-a aflat de existenţa unui startup american, numit Boldend. Fondat în 2017, la San Francisco, acesta pare să aibă la dispoziţie instrumente similare cu cele vândute de NSO Group.

Startup-ul a american a avut instrumentele necesare pentru a sparge conturi de WhatsApp cel puţin până în ianuarie 2021, când WhatsApp a reparat una din vulnerabilităţile speculate.

Boldend a operat în secret, cel puţin până acum, pentru că aşa i-a impus singurul client pentru care lucrează, guvernul Statelor Unite.

Unul din investitorii Boldend este Peter Thiel, care, prin Founders Fund, ar fi finanţat startup-ul cu cel puţin 10 miliarde de dolari, conform Forbes.

Ironia vine din faptul că Thiel, care este unul din investitorii Facebook, a finanţat, astfel, spargerea WhatsApp, produs deţinut de Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului
Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului
Telegram, platforma de mesagerie cunoscută pentru serviciile sale criptate, se așteaptă să depășească un miliard de utilizatori activi lunar până anul viitor, a anunțat fondatorul Pavel...
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp, aplicația de mesagerie folosită de milioane de oameni zilnic, introduce un nou instrument menit să faciliteze gestionarea mesajelor prin intermediul unui set de filtre de chat, așa...
#Facebook, #WhatsApp, #spargere , #stiri it-c