Fost ministru al Justitiei despre motivarea clasarii dosarului 10 august: "Cred ca doamna Hossu va iesi la pensie"

Marti, 09 Martie 2021, ora 18:23
5570 citiri
Fost ministru al Justitiei despre motivarea clasarii dosarului 10 august: "Cred ca doamna Hossu va iesi la pensie"
Interventia in forta a jandarmeriei la 10 august/Foto: Heptaphoto

Raluca Pruna, fostul ministru al Justitiei in guvernul Ciolos, a comentat marti, 9 martie, pe pagina ei de Facebook motivarea clasarii dosarului 10 august subliniind faptul ca judecatorul "nu a avut ce face", decizia de clasare fiind determinata de actiunea sefilor DIICOT.

"S-a publicat motivarea in dosarul 10 august. Cum era de asteptat judecatorul nu avut ce face. A lucrat cu materialul (prost) al sefului DIICOT.

Cine e responsabil moral ar trebui sa se gandeasca la efectele de descurajare profunda a propriului electorat cand vede ca tara sa nu poate finaliza niciun dosar mare: revolutia, mineriada, 10 august. Ceva e profund putred, dar asta nu e stire, e un adevar cu care traim de ani si ani.

Ce se va intampla? Eu cred ca doamna Hossu va iesi la pensie", a scris Raluca Pruna pe Facebook.

Judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti scrie, in motivarea deciziei prin care a respins cererea de redeschidere a Dosarului 10 august, ca fostul procuror sef al DIICOT, Georgiana Hosu, nu a transmis instantei analiza argumentelor partilor vatamate care cereau redeschiderea dosarului.

Acesta este unul dintre motivele pentru care solicitarea fostului procuror sef a fost respinsa definitiv, dupa ce in prima faza dosarul 10 August a fost clasat la DIICOT de procurorul Doru Stoica.

Un alt motiv de respindere a cererii de redeschiderii a dosarului a fost faptul ca fostul procuror sef, Georgiana Hosu, ar fi sustinut ca procurorul Doru Stoica nu si-a motivat clasarea, insa nu a argumentat aceasta sustinere.

"Cat despre lipsa de motivare a ordonantei de clasare, judecatorul de camera preliminara constata ca procurorul ierarhic superior nu argumenteaza aceasta sustinere, ci se rezuma doar a invoca principii directoare care se desprind din jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului privind obligatia motivarii actelor procedurale, fara legatura cu ordonanta informata. In opozitie cu aceasta sustinere, judecatorul de camera preliminara constata ca procurorul a respectat obligatia de motivare a ordonantei de clasare si a elaborat actul procedural prin indicarea atat a imprejuararilor de fapt cat si a temeiurilor de drept", se mai arata in motivarea judecatoarei de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti.

Judecatoarea a respins aproape toate motivele pentru care fostul procuror sef DIICOT, Georgiana Hosu, a cerut redeschiderea dosarului 10 August.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Poliţiştii vor aduce pe 23 aprilie, din Germania, un bărbat de 53 de ani din Sri Lanka, pe nume Kumarasamy Navaneethan, ce avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, de către...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Raluca Pruna, #Justitie, #10 august, #clasare , #stiri Facebook