Femeie de 69 de ani, drogată, legată și jefuită de prietenul cunoscut pe Facebook. Bărbatul, un criminal periculos, invitat în casă chiar de victimă

Sambata, 22 Aprilie 2023, ora 04:00
4529 citiri
Femeie de 69 de ani, drogată, legată și jefuită de prietenul cunoscut pe Facebook. Bărbatul, un criminal periculos, invitat în casă chiar de victimă
Femeie de 69 de ani, drogată, legată și jefuită de prietenul cunoscut pe Facebook

Naivitatea unei femei în vârstă de 69 de ani, care și-a dorit o relație cu un alt bărbat după moartea soțului, a trimis-o direct în brațele unui criminal deosebit de periculos, recent eliberat din închisoare.

Femeia a fost drogată, legată de mobilă și jefuită de bani și aur chiar de către partenerul pe care îl cunoscuse pe Facebook și pe care îl invitase în casă la o cafea.

Rușinată de ceea ce pățise, victima le-a spus polițiștilor că a fost tâlhărită de un necunoscut care s-a recomandat angajat al companiei de apă și care venise să schimbe contorul. Adevărul a ieșit la iveală în timpul anchetei.

Fapta s-a petrecut în martie 2022 în comuna botoșăneană Broscăuți, unde locuiește singură F.M., femeia de 69 de ani. De un an de zile, doamna avea o relație virtuală cu un individ cu zece ani mai tânăr, pe care îl cunoscuse pe Facebook.

Vorbeau frecvent la telefon sau prin mesaje, iar în primăvara anului trecut au decis că a venit momentul să se cunoască și în viața reală. Femeia i-a făcut o invitație la Botoșani, iar bărbatul nu a refuzat-o.

S-au întâlnit în data de 20 martie 2022, au mers la un restaurant cu un taxi unde au mâncat de prânz, iar la final, doamna și-a invitat în casă amicul la o cafea.

Gestul nebunesc era să o coste viața. Prietenul era Călin Pardalian, un infractor extrem de periculos, condamnat în trecut pentru omor deosebit de grav, lipsire de libertate, recent liberat din închisoare.

Cât timp au rămas în bucătărie, individul i-a pus gazdei droguri în cafea (benzodiazepine), iar sub amenințarea cu moartea i-a furat tot ce avea de valoare prin casă: bijuterii din aur, bani (câteva mii de lei), patru telefoane mobile, dintre care două iPhone model vechi, dar valorificabile.

Ca să nu riposteze și pentru că drogurile nu și-au făcut efectul imediat, Pardalian a legat victima de un fotoliu, folosind fâșii din haine pe care le-a rupt. După ce a scotocit prin casă, a fugit într-o direcție necunoscută.

Minciuna care a trimis polițiștii pe o pistă greșită

F.M. a reușit să scape din capcană, a ieșit în fața porții cerând ajutor vecinilor. Aceștia din urmă au chemat polițiștii care, într-o primă fază, au fost îndrumați pe o pistă greșită chiar de către victimă. I-a fost rușine să le spună anchetatorilor că la vârsta ei se întâlnește cu bărbați pe care l-a cunoscut pe Facebook, așa că a indicat drept tâlhar un individ care s-ar fi recomandat de la compania de apă și care venise să schimbe contorul.

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi și declarațiile martorilor au scos adevărul la lumină. Victima a fost surprinsă de camerele de luat vederi urcându-se într-un taxi alături de principalul suspect chiar în ziua în care a avut loc jaful, astfel că a fost nevoită să mărturisească totul.

Supărările tâlharului

Astfel, tâlharul a fost identificat și prins. A recunoscut parțial acuzațiile, explicând că în realitate situația a fost puțin diferită de ceea ce acuza doamna. Pardalian a declarat că se supărase foarte tare pentru că prietena lui nu contribuise cu niciun ban la achitarea notei la restaurant și la plata cursei cu taxiul, în condițiile în care toată distracția costase câteva sute de lei, iar el rămăsese fără bani.

Băut și lefter, a explicat agresorul, a decis să-i pună un somnifer în cafea prietenei sale și să ia o mică sumă de bani cu care să-și poată plăti biletul de întoarcere acasă. Despre bijuteriile furate, bărbatul a susținut că nu aveau nicio valoare, întrucât erau din metal comun, motiv pentru care le-ar fi aruncat la gunoi.

Călin Pardalian a fost arestat preventiv și judecat pentru tâlhărie calificată, fiind condamnat printr-o sentință care a rămas definitivă la zece ani de închisoare. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, individul va trebui să-i plătească doamne F.M. 8.500 lei, cu titlu de daune materiale şi suma de 20.000 lei, cu titlu de daune morale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
#Facebook, #relatie, #talharie, #Internet, #Botosani, #criminal, #femeie talharita, #femeie drogata , #politie