Facebook cumpara Face.com, specialisti in recunoasterea faciala

Marti, 19 Iunie 2012, ora 10:16
3739 citiri
Facebook cumpara Face.com, specialisti in recunoasterea faciala

Reteaua sociala Facebook a anuntat luni ca a cumparat firma israeliana Face.com, specializata in software de recunoastere faciala.

"Utilizatorilor Facebook le place sa impartaseasca amintiri si fotografii cu prietenii, iar tehnologia Face.com ii ajuta, oferindu-le cele mai bune instrumente", a precizat un purtator de cuvant Facebook. "Aceasta tranzactie ne-a permis sa integram in companie o echipa valoroasa la nivel mondial si un furnizor pe termen lung", s-a adaugat in comunicat, potrivit 7sur7.be.

"Lucrand direct cu Facebook si prin fuzionarea cu echipa lor, vom avea ocazia sa cream cele mai bune produse pentru utilizatori - este tot ce ne-am dorit mai mult", a anuntat directorul general al Face.com, Gil Hirsch, pe blogul societatii.

Termenii tranzactiei nu au fost divulgati, insa site-ul american All Things Digital apreciaza ca suma platita de Facebook pentru start-up-ul Face.com s-a cifrat intre 80 si 100 milioane de dolari.

Face.com este o firma din Tel Aviv, care furnizeza site-uri web si aplicatii mobile ce permit recunoasterea fetei. Detectarea faciala este un instrument controversat la ora actuala pe Internet, multi apreciind ca, folosindu-se un astfel de soft, de la fotografierea instantanee pe strada si pana la furtul de identitate mai este decat un pas.

In ceea ce priveste securitatea datelor, directorul Gil Hirsch a precizat ca programul dezvoltat de Face.com nu permite scanarea fetelor din intreaga retea de Internet, ci doar pe cele care sunt conectate intr-o retea inchisa, cum ar fi lista de prieteni Facebook.

Face.com si-a popularizat aceasta tehnologie de detectare faciala, prin faptul ca a pus-o gratuit la dispozitia utilizatorilor. Dupa recenta tranzactie, Hirsch nu a precizat daca Face.com va fi in curand redirectionat catre Facebook.com.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#Facebook achizitie Facecom, #Facebook recunoastere faciala, #controverse recunoastere faciala Internet , #bursa