Facebook ameninta cu blocarea completa a stirilor in Australia

Marti, 01 Septembrie 2020, ora 07:38
3792 citiri
Facebook ameninta cu blocarea completa a stirilor in Australia
Foto: Pixabay

Facebook va bloca orice link si orice postare care contine stiri ale presei australiene pentru a nu plati, daca autoritatea de concurenta din Australia merge mai departe cu propunerea de a cere retelelor sociale sa plateasca publicatiile pentru stirile pe care le afiseaza.

Australian Competition and Consumer Commission, autoritatea pentru concurenta si protectie a consumatorilor din Australia, vrea sa adopte o hotarare prin care retelele sociale sa plateaca publisherilor pentru stirile postatea in cadrul retelei.

Este o idee similara cu cea care s-a incercat, fara succes, sa fie impusa pentru Google in Europa. Google a mers pana la blocarea in Google News a site-urilor detinute de publicatiile pe care ar fi trebuit sa le plateasca, ceea ce a generat pierderi importante pentru acestea, din cauza scaderii traficului.

Dupa ce a jucat mai multa vreme cartea diplomatiei, Facebook a trecut la amenintari si, la fel ca Google, spune ca, daca hotararea va fi adoptata, pe reteaua sociala nu vor mai vazute postari care sa contina stiri.

Ca si in cazul Google in Europa, daca Facebook merge pana la blocarea stirilor, publisherii vor ajunge intr-o situatia mai grea decat cea de pana acum, pierzand traficul din Facebok si, automat, o parte a veniturilor din reclame.

Gigantul american a spus de mai multe ori ca stirile nu reprezinta o sursa financiara importanta, lasand de ineteles ca, daca va fi nevoit, va bloca stirile postate in retea. Aceeasi ideea au iterat-o reprezentantii companii si cand au fost acuzati de proasta gestionare a stirilor false si manipularilor.

In urma cu cateva luni, Facebook si-a lansat propriul serviciu de stiri, prin care unii publisheri sunt platiti si care este oferit gratuit utilizatorilor. Acesta pare sa reprezinte cea mai mare concesie pe care Facebook este dispus sa o faca publicatiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
Poliția australiană, despre atacatorul care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney: "S-a concentrat asupra femeilor"
Poliția australiană, despre atacatorul care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney: "S-a concentrat asupra femeilor"
Bărbatul care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney, într-un centru comercial, a avut ca ţintă femeile, a anunţat poliţia, potrivit BBC. Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani, a...
#Australia, #Facebook, #stiri , #stiri Facebook