Facebook a schimbat termenii si conditiile de utilizare. Nou ghid pentru utilizatori (Video)

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 13:038340 citiri
Facebook a schimbat termenii si conditiile de utilizare. Nou ghid pentru utilizatori (Video)
Foto: IBN Live

Facebook a modificat termenii si conditiile de folosire a site-ului, astfel ca utilizatorii ar urma sa aiba un control mai bun asupra continutului distribuit pe cea mai mare retea de socializare din lume.

Compania lui Mark Zuckerberg a inceput deja sa trimita notificari referitoare la aceste schimbari, care vor intra in vigoare de la inceputul anului viitor, informeaza IBN Live.

"Folosind serviciile noastre dupa 1 ianuarie 2015 sunteti de acord cu termenii si conditiile noastre, precum si regulile referitoare la cookie si vizibilitatea reclamelor in functie de site-urile pe care le vizitezi si aplicatiile pe care le folosesti", se arata in notificarea primita in ultimele zile de catre utilizatori.

Prin aceasta miscare, Facebook vrea ca utilizatorii sai sa inteleaga mai usor si sa controleze mai bine modul in care informatia este folosita pe reteaua de socializare. In acelasi timp, site-ul isi extinde misiunea de a personaliza cat mai bine reclamele.

In consecinta, Facebook a lansat o noua functie, numita Privacy Basics, care va arata utilizatorilor cine poate vedea informatiile pe care le posteaza pe contul lor.

Mic ghid

O problema a retelei de socializare este ca nu e mereu clar cine poate vedea fotografiile, link-urile sau mesajele pe care le postezi, potrivit Business Insider.

Noua functie reprezinta un ghid interactiv, care iti arata pas cu pas ce trebuie sa faci ca sa ai un control mai mare asupra informatiilor pe care le distribui. De asemenea, vei invata si alte trucuri, cum ar fi cum sa scoti eticheta de la poza unui prieten.

Mai mult, Facebook iti va da posibilitatea de a controla mai bine reclamele pe care le vezi in Timeline sau pe pagina de profil.

Pana acum, daca ai renuntat la anumite tipuri de publicitate pe versiunea pentru calculatoare, exista sansa ca acest lucru sa nu se aplice si la versiunea pentru mobil. Insa acum Facebook va retine aceste setari si le va aplica uniform peste tot.