Defrisare masiva in statiunea Olimp. Padurea de pe litoralul romanesc, taiata pentru a face loc unui turn de zece etaje

Duminica, 28 Februarie 2021, ora 13:03
23176 citiri
Defrisare masiva in statiunea Olimp. Padurea de pe litoralul romanesc, taiata pentru a face loc unui turn de zece etaje
Defrisare padure in statiunea Olimp/Foto: Sorin Ionita/Facebook

In contextul in care zilele acestea distrugerea spatiului verde a ocupat agenda publica, Sorin Ionita, expert in politici publice, a semnalat pe pagina sa de Facebook un nou episod, de data aceasta pe litoralul romanesc, in dreptul statiunii Olimp, unde este defrisata o portiune din padure.

UPDATE 19.00: "S-a aflat ce-i cu defrisarea pe malul marii de va ziceam: taie tot restul ala din padurea Comorova pe mal, 2.5 hectare fratioare, ca sa faca un turn de 10 etaje pe buza falezei 🙂 Ia uite aicea in poza terenul, rezulta ca ce am vazut eu ieri e doar inceputul, au documentat azi colegii de la Info Sud-est, bravo lor!", a completat Sorin Ionita pe pagina sa de Facebook.

Publicatia Info-SudEst scrie astazi ca doua hectare si jumatate din Padurea Comorova vor fi taiate pentru a face loc unui complex imobiliar vecin cu Novum, hotelul din Olimp inaugurat de zeci de vedete in pandemie.

Stirea Initiala: "Hai sa defrisati bine, ca tot vorbeam de urbanism curat.

La nord de Olimp, in buza marii, se taie la greu paduricea de pini si se sapa. Terenul e lipit de fostul camping peste care s-a facut "Novum by the Sea", complexul de circuit inchis cu party-scandal Covid la deschidere vara trecuta, inteleg ca e al unui privat care mai are 2-3 blocuri de doi bani prin Bucuresti. Ghinion, na, sa bagi o poala de bani ca sa inaugurezi hotel fix in criza Covid.

Nu stiu daca defrisarea+sapatura asta pe ditamai terenul are treaba cu proiectul Novum, nici ce poate fi, nu scrie nimic pe nicaieri, dar se lucreaza la greu chiar acum. Poate stie lumea din Constanta. E ultima padurice de pe faleza litoralului Ro, alta n-a mai ramas. Cineva pare chitit sa scape de ea repede, pana incepe sezonul si ajungeti voi pe acolo.

Ca sa uneasca imobiliar Olimpul cu golful & lacul Tatlageac, mai cunoscut de nomenklatura pe vremuri drept Popasul Pescarului, un restaurant over-rated langa care s-a facut mai nou cocalareala de bloc turn Blaxy", a scris Sorin Ionita pe pagina lui de Facebook.

In vara anului trecut, lansarea hotelului de lux Novum, din statiunea Olimp, a fost prilej de intalnire pentru mai multi influenceri si vedete din Bucuresti, care au petrecut, in interior, fara respectarea regulilor de distantare sau ale celorlalte masuri de prevenire a raspandirii coronavirusului.

Novum by the Sea este un resort de lux, de patru stele, inaugurat in Olimp in urma unei investitii de 15 milioane de euro.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#defrisare padure Romania, #olimp, #padure, #sorin ionita , #stiri Facebook