Cofondatorul Wikipedia lanseaza o retea de socializare sa rivalizeze cu Facebook si Twitter

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 20:25
4652 citiri
Cofondatorul Wikipedia lanseaza o retea de socializare sa rivalizeze cu Facebook si Twitter
Foto: Arhiva Ziare.com

Cofondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a lansat o noua retea de socializare online care spera sa rivalizeze cu Facebook si Twitter pentru a combate "vanatoarea de click-uri" si "titlurile inselatoare", relateaza Financial Times.

WT:Social, site-ul noii sale retele sociale, permite utilizatorilor sa distribuie link-uri cu articole de presa care apoi sa fie dezbatute pe modelul news feed-ului de la Facebook. Subiectele variaza de la politica si tehnologie la heavy metal si apicultura.

Desi compania nu are nicio legatura cu Wikipedia, Wales a imprumutat modelul de business al enciclopediei online. WT:Social se va baza pe donatii de la o mica subcategorie de utilizatori pentru a permite retelei sa functioneze fara reclame pe care acesta le blameaza pentru ca incurajeaza un tip gresit de implicare pe retelele sociale.

"Modelul de busimess al companiilor din social media, de publicitate pura, este problematic", a declarat Wales.

"Se pare ca marele castigator este un continut de calitate scazuta", a adaugat acesta.

In timp ce algoritmii Facebook si Twitter asigura ca postarile cu cele mai multe comentarii sau aprecieri apar primele, in timp ce WT:Social afiseaza mai intai link-urile noi.

Cu toate acestea, WT:Social spera sa adauge un buton cu "sageata in sus" care sa permita utilizatorilor sa recomande postarile de calitate.

De la lansarea sa de luna trecuta, WT:Social se apropie de 50.000 de utilizatori, potrivit lui Wales, numarul lor dublandu-se in ultima saptamana. Totusi, asta este departe de audienta Facebook de peste 2 miliarde. "Evident, ambitia nu este de 50.000 sau 500.000, ci 50 de milioane si 500 de milioane", a spus Wales.

Peste 200 de persoane au donat pentru a sprijini site-ul, a spus el, aratand succesul abonamentelor la Netflix, Spotify si New York Times ca dovada ca o noua generatie de consumatori sunt pregatiti sa plateasca pentru continutul online "relevant".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Wikipedia retea socializare , #utilizatori