Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Care este cea mai importantă lecție după ”căderea” rețelelor Facebook și Whatsapp. Explicațiile psihologului

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 21:50
5147 citiri
Care este cea mai importantă lecție după ”căderea” rețelelor Facebook și Whatsapp. Explicațiile psihologului
Whatsapp nu a funcționat mai multe ore FOTO Pixabay

Lipsa rețelelor de socializare pentru mai bine de șase ore a creat panică în rândul consumatorilor de astfel de aplicații, în special pentru cei care au dezvoltat o adicție în acest sens.

"Companiile private au suferit pierderi prin întreruperea rețelelor însă si noi la nivel personal am fost afectați in special cei care utilizează frecvent și cei care sunt dependenți de ele. În mod real sunt utilizatori care și-au creat o ocupație din a publica online (remunerat sau nu), care promovează zilnic un continut substanțial și care sunt atașați emoțional de aceste rețele. Pentru personale cu imagine publică semnificativă dar și pentru persoanele obișnuite care risipesc zeci de ore în mediul online, vorbim de o suferință", a declarat pentru Ziare.com psihologul Mihai Copăceanu.

Să ne reevaluăm prioritățile

Acesta susține că cea mai bună lecție după această întrerupere de funcționare a rețelelor sociale este să ne dăm seama că unele lucruri pe care le consideram vitale nu mai sunt.

"Să conștientizăm faptul că dacă depindeam atât de mult de aceste rețele, oricând ele ar putea să dispară din viața noastră nu doar pentru câteva ore sau zile ci pentru totdeauna", a completat Copăceanu.

"De aceea recomand că în acest moment și periodic să ne reevaluăm prioritățile, să ne dăm seama că altceva real, nu virtual, contează în viața noastră și să construim relații autentice și profunde. Harvard ne-a reamintit zilele trecute că a avea relații sănătoase (emoționale și sociale) are valoare nu doar pentru satisfacția vieții, fericire cât mai ales că ne protejează de afectarea sănătății", a mai spus psihologul.

Adicție în plină pandemie

Consumul de rețele sociale a crescut în plină pandemie de coronavirus. Nu doar copiii, ci și adulții au ajuns să petreacă, uneori, ore în șir pe Facebook, Instagram și Tik Tok. Însă granița între amuzament și dependență este fină, avertizează specialiștii, care spun că momentan nu există o estimare a impactului pe care consumul ridicat de rețele sociale îl are asupra funcționarii individului.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
#WhatsApp, #pixabay, #retele sociale, #Facebook publicitate , #stiri Facebook