Fabrica pentru fertilizanți și biostimulatori din Județul Buzău se va deschide în 2023

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 17:35
2202 citiri
Fabrica pentru fertilizanți și biostimulatori din Județul Buzău se va deschide în 2023
FOTO: agroest.ro

Agroest Muntenia, parte din AEM Holding, va deschide în 2023 o fabrică de ambalare și formulare fetilizanți foliari și bistimulatori în județul Buzău.

Astfel, Agro-Est Muntenia va face trecerea de la distribuitor de inputuri agricole la producător și exportator în sectorul de inputuri. Fabrica va produce fertilizanți și biostimulatori în sistem convențional dar și ecologic, va fi dotată cu echipamente de ultimă generație, un laborator modern și centru de analiză și testare.

Pe plan local, Agro Est Muntenia va deveni producător unic de uree și azot lichid cu eliberare lentă în amestec sau biostimulatori cu aminoacizi certificați ecologic la nivel european. Fabrica țintește la export în maxim un an de la deschidere, iar, alături de echipele mixte din grupul AEM, își vor extinde distribuția prin intermediul listării în key accounts în zona de lanțuri de magazine de bricolaj și magazine mici, de proximitate.

FABRICA AGRO EST MUNTENIA

Fabrica se află în Județul Buzău, în localitatea Movila Banului și va crea în prima fază 20 de locuri de muncă pentru comunitățile apropriate, contribuind extrem de mult la dezvoltarea rurală a județului Buzău. Îndeplinind cerințele legate de agricultură și de mediu, propuse de Comisia Europeană, fabrica va fi finalizată în luna noiembrie a acestui an. După finalizarea construcției, prima gamă produsă de AEM va fi destinată fermierilor români, mari sau mici, inclusiv celor care investesc în agricultura ecologică.

Totodată, ca parte din misiunea AEM Holding de sustenabilitate, Fabrica Agro-Est Muntenia va fi independentă energetic în vara anului 2023 pentru a deveni mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

„Vom produce atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană. Agricultura are nevoie de acest lucru acum mai mult ca oricând, având o criză a îngrășămintelor care pune în pericol producția agricolă europeană” ne spune Mihai Moraru, Fondator Agroest.

CINE ESTE AGRO-EST MUNTENIA

AGRO-EST a fost înființată în 2009, iar în 2011 a finalizat investiția în prima platformă logistică și a înființat divizia de distribuție către fermierii din județul Buzău. Din 2012 până în 2017, compania și-a extins activitatea în județele Ialomița, Brăila, Vrancea, Călărași, Teleorman, Giurgiu, Tulcea, Olt, Prahova, Constanța, Dolj, Argeș, Galați, Vaslui și Bacău, iar în 2019, în zonele Bana și Moldova.

În 2021 au devenit parte din grupul de companii aparținând lui AEM HOLDING, fond de investiții în agricultură – care investește în toate marile ramuri din sector. AEM Holding este orientat pe zona de tehnologii, inovații, cercetare și ecologie. Împreună cu echipa Deloitte, AGRO-EST a început procesul de de integrare în AEM HOLDING începând cu iunie 2020. Depunerea documentelor și divizarea a fost finalizată în luna aprilie a anului 2021.

Ca parte integrată a lui AEM Holding, AGRO -EST MUNTENIA a înregistrat o expansiune pe mai multe ramuri inclusiv pe sectorul de hobby.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#fabrica fertilizant, #deschidere fabrica, #Buzau , #stiri afaceri