Sârbii fac fabrică de avioane în România. Orașul unde vor construi fabrica

Marti, 05 Iulie 2022, ora 15:24 17750 citiri
Noua fabrică ar urma să fie construită în vecinătatea Aeroportului Arad FOTO Facebook / aradon.ro

O firmă din Serbia intenționează să-și deschidă o fabrică de avioane în vestul țării.

Astfel, chiar în imediata apropiere a aeroportului Arad ar urma să înceapă în viitorul apropiat producția de avioane de mici dimensiuni. În acest sens, CJ Arad a solicitat emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru a transfera opt hectare de teren în propria administrare.

Conform Aradon, respectiva hotărâre întârzie să apară de doi ani. Ulterior, reprezentanţii companiei Aero East au decis să concesioneze teren direct de la Zona Liberă. Marţi, 5 iulie, a venit confirmarea oficială că, în „buza” Aeroportului Arad, va apărea o fabrică de avioane uşoare.

Andrei Ando, preşedintele Consiliului de Administraţie al Zonei Libere, spune că solicitarea sârbilor a fost tratată cu prioritate.

„Am primit solicitarea de la compania interesată și am tratat-o cu prioritate. Este în interesul tuturor ca un astfel de investitor să se stabilească la Arad. Administrația locală va câștiga din taxe, universitatea va putea pregăti o specializare adecvată profilului noului investitor, aeroportul din Arad va avea o utilitate suplimentară. Și să nu uităm de locurile de muncă, care vor fi mai bine plătite, pentru că și specificul fabricii este diferit faţă de ceea ce există acum la Arad. Practic, avem șansa ca, după 100 de ani de când la Arad erau realizate prototipurile unor aparate de zbor, această industrie să reînvie. Și suntem mândri că Zona Liberă Curtici-Arad își poate aduce contribuția la asta”, a declarat Ando pentru sursa citată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News