Documente neștiute din 1698 au ieșit la iveală: Cum au fost văzuți extratereștrii în urmă cu 324 de ani

Marti, 24 Mai 2022, ora 00:48 8297 citiri
Carte rară din 1698 vorbește despre extratereștrii FOTO: BBC

Un document rar publicat în anul 1698 a fost descoperit la un eveniment de evaluare a unor manuscrise vechi, desfășurat în localitatea Moreton-in-Marsh, Gloucestershire din Marea Britanie. Volumul scris de Christianus Huygens dezvăluie fascinația sa privind potențiala existență a extratereștrilor.

În cartea, intitulată ”Lumea cerească descoperită: Conjecturi privind locuitorii, plantele și producțiile lumilor de pe planete”, autorul se întreabă de ce Dumnezeu ar fi creat alte planete, ”doar pentru a fi privite” de pe Pământ, potrivit BBC News.

Huygens ajunge la concluzia că extratereștrii trebuie să fie niște ființe care au mâini și picioare, ca oamenii din cauza ”convenienței” lor. El sugerează că extratereștrii se bucură de astronomie și observații, de navigația cu bărci și ascultă muzică, dar, de asemenea, ei au suferi nenorociri, războaie și sărăcie ”deoarece astea ne duc la invenție și progres”.

Cartea este o descoperire extrem de rară și ea ar putea avea un preț destul de mare de pornire la o licitație (undeva la 2.000-3.000 de lire sterline), care se va desfășura pe 5 iulie 2022 la Hansons Library Auction din Bishon Hall din Staffordshire.

Cel mai important mesaj extraterestru din istorie descifrat: Acum știm de unde ar proveni VIDEO

Cel care a descoperit neobișnuita carte din secolul al XVII-lea, evaluatorul Jim Spencer a spus: ”Este fascinant să ne gândim la cineva care a întors aceste pagini în 1698, ce trebuie să fi simțit, atunci când a citit aceste descrieri ale vieții de pe Jupiter sau Saturn, înainte de a privi cerul nopții”.

Chiar dacă conținutul cărții rare pare ”comic”, totuși autorul a avut cunoștințe științifice din acea vreme. ”Și cine știe cum vor apărea propriile noastre gânduri despre aceste chestiuni ale oamenilor, care privesc înapoi cu 324 de ani”, a spus Spencer.

NASA a anunțat un fenomen incredibil: Locul unde poți vedea răsăritul și apusul soarelui, la fiecare 90 de minute VIDEO

Evaluatorul volumului a declarat că răsfoirea paginilor îți dă un ”sentiment curios” din cauza subiectului său care aparține viitorului sau science-fiction-ului, ”cu toate că scriitorul ne vorbește din trecut”.

”Cred că subiectul este atât de convingător deoarece el ne face să râdem despre ceea ce ei nu știau, în timp ce ne uităm la ceruri și realizăm că asta este încă un mister”, a adăugat Spencer.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News