De ce extratereștrii nu au contactat pământenii: Neașteptata explicație descoperită de oamenii de știință VIDEO

Duminica, 18 Decembrie 2022, ora 01:00
20359 citiri
De ce extratereștrii nu au contactat pământenii: Neașteptata explicație descoperită de oamenii de știință VIDEO
De ce extratereștrii nu au contactat pământenii? FOTO: Ox

Ideea vieții extraterestre inteligente a captat de mult oamenii de știință și publicul deopotrivă, cu o multitudine de teorii despre ceea ce poate fi sau nu acolo, în adâncurile spațiului. Un nou studiu recent, realizat de un astrofizician de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, a prezentat acum o nouă explicație a motivului pentru care extratereștrii nu au vizitat planeta noastră - pentru că nu există niciun semn de inteligență aici.

Cercetarea susține că mesajele tehnologice de pe Pământ ar putea să nu fi ajuns încă la viața extraterestră, adică la civilizațiile inteligente din univers. Asta pentru că undele radio ale omenirii au fost trimise în spațiu doar din anii 1930 și mesajul Arecibo în 1974, potrivit Daily Mail.

Astfel, mesajele trimise de omenire în cosmos au atins doar aproximativ 15.000 de stele din cele 400 de miliarde din Calea Lactee. Dacă extratereștrii chiar există, de ce nu au încercat deja să ne contacteze? Este întrebarea pe care oamenii și-au pus-o de milenii.

Invenție minune a cercetătorilor din SUA: Cel mai dur material de pe Pământ

Autorul noului studiu publicat în revista Arxiv, Amri Wandel, astroficizian de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, Israel, arată că explicația privind motivul pentru care extratereștrii nu au vizitat Pământul este faptul că aici nu există niciun semn de inteligență.

În esență, oamenii au trimis semnale detectabile în spațiu doar din anii 1930, așa că extratereștrii nu au avut cu adevărat atât de mult timp să primească mesajul sau să-i răspundă.

Undele radio au atins aproximativ 15.000 de stele și planetele lor care orbitează din până la 400 de miliarde de stele din Calea Lactee, au spus cercetătorii. În plus, autorul studiului, Amri Wandel a scris în lucrare că este nevoie de timp pentru ca orice mesaj de întoarcere de la extratereștri să călătorească înapoi.

În esență, numai stelele aflate la 50 de ani lumină au avut timp să răspundă de când Pământul a început să transmită în adâncime în spațiu. Abia în 1974 am trimis prima emisiune deliberată de mare putere către extratereștri cu mesajul Arecibo.

Descoperire importantă pentru sănătate: O îndeletnicire reduce masiv riscul de moarte prematură

Cu toate acestea, de atunci au existat planuri de a trimite altul sub forma mesajului Beacon in the Galaxy (BITG). Wandel crede că teoria lui sugerează că nu există extratereștri inteligenți la aproximativ 50 de ani lumină de Pământ, dar asta nu exclude ca aceștia să existe undeva în Univers.

„Probabilitatea de contact este definită ca șansa de a găsi o civilizație din apropiere situată suficient de aproape, astfel încât să fi putut detecta cele mai timpurii emisii radio (radiosfera) și să fi trimis o sondă care ar fi ajuns în Sistemul Solar în prezent”, a scris Wandel.

„Se constată că probabilitatea actuală de contact pentru Pământ este foarte scăzută, cu excepția cazului în care civilizațiile sunt extrem de abundente. Deoarece radiosfera se extinde în timp, la fel și probabilitatea de contact”, a explicat astrofizicianul.

„În consecință, se arată că este puțin probabil ca civilizațiile să poată comunica între ele, doar dacă durata lor de viață comunicativă este de cel puțin câteva mii de ani”.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#extraterestri, #extraterestrii, #civilizatii inteligente, #pamanteni, #descoperire extratrestri, #extraterestri Pamant , #descoperire
Comentarii
V
vgabriel2k
rank 2
io cred ca i-a speriat lipsa de inteligenta a maciucii guvernamenta