Un astronom american face dezvăluiri: NASA caută extratereștri VIDEO

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 00:32
5275 citiri
Un astronom american face dezvăluiri: NASA caută extratereștri VIDEO
NASA și SETI caută extratereștri în univers FOTO: SETI

Ann Marie Cody, cercetător la NASA și la Institutul SETI a acordat un interviu fascinant publicației Vice, în care a vorbit despre căutarea extratereștrilor în spațiu de către Agenția Spațială americană. Astronomul a descris cum observațiile sunt concentrate pe descoperirea în univers a unor semnale luminoase și radio, care pot indica existența vieții din cosmos.

Chiar dacă visăm la civilizații extratestre precum în filmele science-fiction, cercetătorii implicați în căutarea inteligenței dincolo de Pământ, în cadrul Institutului SETI, scanează cerul pentru a descoperi megastructuri artificiale și alte semne autentice în univers, potrivit Vice.

”Nu știm în totalitate ce căutăm. Ce fel de structuri ar putea construi ei? Trebuie să avem grijă să nu excludem lucrurile, pe care nu le înțelegem”, a spus Ann Marie Cody, cercetător la NASA AMES și la SETI, într-un nou episod al emisiunii Motherboard’s Space Show.

Din acest motiv, cercetătorii de la Institutul SETI (Search for extraterrestrial intelligence), care își are sediul în Silicon Valley din Statele Unite, trebuie să mențină un echilibru între speculațiile despre extratereștrii și tehnicile riguroase din punct de vedere științific, pentru a încerca să descopere civilizațiile inteligente din univers.

Provocările căutărilor din univers sunt multiple, prioritatea observațiilor pentru mesaje bazate pe lumina din spațiul adânc sau concentrarea pe detectarea semnelor chimice de viață de pe planetele îndepărtate?

Descoperire impresionantă în Țara Sfântă: Dovezi despre Iisus Hristos găsite într-o biserică din deșert VIDEO

Și întrebările astronomilor continuă: este mai probabil să detectăm inteligența artificială înainte de a intra vreodată în contact cu o formă de viață biologică?

”Nu vrem ca știința să se desfășoare în spatele ușilor închise. Vrem ca publicul să vadă că este un proces. Nu este doar ca și cum ai descoperi ceva instantaneu și apoi l-ai arăta. Trebuie să urmărești și să testezi toate ipotezele”, a spus Cody.

NASA a descoperit un obiect misterios. Astronomii nu au mai văzut vreodată așa ceva VIDEO

”Ne uităm la mii – chiar la milioane – de stele, luăm imagine după imagine, apoi traducem acele imagini într-o secvență a luminozității fiecărei stele, de-a lungul timpului. De fiecare dată când un obiect trece pe lângă acea stea, se estompează și creează o semnătură luminoasă”, a explicat astronomul de la NASA și SETI.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#extraterestri NASA, #extraterestrii, #extraterestri OZN, #extraterestri planete, #SETI institute, #SETI cautare extraterestri , #fenomen