Magistrala M2, în plin proces de extindere. În ce stadiu se află cea mai nouă stație de metrou din București VIDEO

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 11:20 11917 citiri
FOTO captură YouTube/ Infrastructure Romania

Au început lucrările la stația de metrou “Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locală o construieşte pe Şoseaua Berceni.

Într-un clip postat de Infrastructure Romania se vede stadiul lucrărilor la stația supraterană de metrou, care are un traseu de 1,6 kilometri, vor fi finalizate anul viitor.

„Au inceput lucrările la stația Berceni Centură (Tudor Arghezi).

Noua staţie de metrou se afla la 1,6 kilometri de actuala statia Berceni. Ea o sa fie construită între staţia Berceni şi Centura Capitalei (DNCB). Staţia va fi una supraterană”, se arată în textul care însoțește clipul.

Constructor este Somet - TIAB - UTI - Construcții Erbașu, iar costul lucrării se ridică la 157 milioane de lei.

Proiectul are un termen de finalizare de 24 de luni.

Cel puţin încă trei staţii noi de metrou se vor construi pe magistrala M2, ca urmare a extinderii liniei până în comuna Berceni.

”Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puţin încă trei staţii noi până în comuna Berceni. Mai mult, în imediata vecinătate a acestora, vor fi amenajate minimum alte 3 mari parcări de tip parkride, pentru ca cei care locuiesc în localităţile limitrofe zonei de sud a Capitalei să aibă acces facil spre centrul oraşului, în condiţii moderne de trafic şi de siguranţă.

Toate aceste investiţii sunt vizate în proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou, Pipera-Berceni, dincolo de Şoseaua de Centură, până în comuna Berceni, în continuarea staţiei de metrou “Tudor Arghezi”, pe care Primăria Sectorului 4 o construieşte deja pe Şoseaua Berceni. Un prim pas a fost făcut deja. Astăzi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate şi fezabilitate, necesare demarării lucrărilor”, anunţă Primăria Sectorului 4.

În valoare de 5 milioane de lei, contractul prevede identificarea, într-un interval de 9 luni, a celor mai bune soluţii tehnice în vederea prelungirii metroului în judeţul Ilfov. Proiectul include şi suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de aşteptare în noile staţii să fie cât mai mici posibil.

Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în judeţul Ilfov, realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, Metrorex şi Ministerul Transporturilor, vine în completarea noii staţii de metrou “Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locală o construieşte deja pe Şoseaua Berceni. Lucrările noii staţii supraterane de metrou, cu un traseu de 1,6 kilometri, vor fi finalizate în acest an.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii