Fenomen descoperit, nemaivăzut de la dispariția dinozaurilor: Extincția în masă lovește până în 2100 VIDEO

Sambata, 04 Iunie 2022, ora 01:17
4101 citiri
Fenomen descoperit, nemaivăzut de la dispariția dinozaurilor: Extincția în masă lovește până în 2100 VIDEO
Extincția marină este în curs de desfășurare, spun experții FOTO: IFL Science

Experții de la Universitatea Princeton, Statele Unite, care au publicat un studiu în revista Fundației naționale de știință pe 1 iunie 2022, au descoperit un fenomen global prin care emisiile planetare necontrolate sunt pe cale să inițieze extincția în masă a vieții marine.

Numărul speciilor oceanice ar putea scădea la un nivel nemaivăzut de la dispariția dinozaurilor din urmă cu 66 de milioane de ani, odată cu impactul unui asteroid ucigaș asupra Pământului, potrivit Science.

Pe măsură ce emisiile de gaze din atmosfera planetei noastre cu efect de seră continuă să încălzească oceanele lumii, biodiversitatea marină ar putea scădea în următoarele secole, la o valoare nemaiîntâlnită de la dispariția dinozaurilor.

Experții anunță o catastrofă îngrozitoare ce va lovi lumea: 200 de milioane de oameni își vor pierde casele VIDEO

Oamenii de la știință de la Universitatea Princeton din Statele Unite au descoperit, că, dacă emisiile de gaze cu efect de seră nu sunt reduse, pierderile speciile ca urmare a încălzirii și a epuizării oxigenului ar putea reflecta impactul substanțial, pe care oamenii îl au deja asupra biodiversității marine până în anul 2100.

Apele tropicale ar suferi cea mai mare pierdere de biodiversitate, în timp ce speciile polare prezintă cel mai mare risc de dispariție.

”Reducerile agresive și rapide ale emisiilor de gaze cu efect de seră sunt esențiale pentru a evita o extincție majoră a speciilor oceanice”, a spus Curtis Deutsch, autorul principal al studiului.

O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO

Totuși, cercetarea a constatat că inversarea emisiilor de gaze cu efect de seră ar putea reduce riscul de dispariție cu 70%. ”Linia roșie este că viitorul nu este scris pe piatră. Mărimea extincției pe care am descoperit-o depinde în mare măsură de cât de mult dioxid de carbon emitem de acum înainte. Există încă suficient timp pentru a schimba traiectoria emisiilor de carbon și de a preveni magnitudinea încălzirii, care ar provoca o extincție în masă”.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#extinctie, #extinctie masa, #extinctia speciilor, #disparitie, #disparitie dinozauri, #extinctia plantelor speciile Pamant , #descoperire