Fenomenul care a ucis viața pe Pământ: Planeta noastră în întuneric timp de 2 ani, fără Soare VIDEO

Vineri, 24 Decembrie 2021, ora 02:16
17231 citiri
Fenomenul care a ucis viața pe Pământ: Planeta noastră în întuneric timp de 2 ani, fără Soare VIDEO
Întunericul s-a instaurat pe Pământ după impactul asteroidului FOTO: Live Science

Oamenii de știință de la Departamentul de zoologie și geologie din cadrul Academiei de Științe din California au prezentat o descoperire șocantă privind un fenomen dramatic petrecut pe Pământ, atunci când un asteroid a lovit Terra, în urmă cu 66 de milioane de ani. Impactul gigantic a dus la dispariția dinozaurilor, a distrus total viața pe planeta noastră, timp de 9 luni și a adus întunericul vreme de doi ani, în multe părți ale lumii.

Cataclismul a ”stins” instantaneu multe forme de viață, iar schimbările de mediu declanșate au provocat o extincție în masă pe Pământ. Norii denși de cenușă și particule s-au răspândit rapid în atmosferă, extinzându-se pe tot globul și blocând razele Soarelui, potrivit Live Science.

În acea perioadă, fotosinteza a eșuat, ducând la colapsul ecosistemului. Și chiar și după ce lumina Soarelui a revenit, potrivit cercetărilor prezentate pe 16 decembrie 2021 la reuniunea anuală a Uniunii americane de geofizică (AGU) desfășurată la New Orleans, acest declin ar fi putut persista încă zeci de ani.

Perioada Cretracică s-a încheiat în urmă cu 66 de milioane de ani, cu o explozie colosală, când un asteroid care măsura aproximativ 12 kilometri în diametru a lovit Pământul dramatic, cu o viteză de 43.000 de kilometri pe oră.

Locul impactului a fost în zona craterului Chicxulub (care se întinde pe cel puțin 150 de kilometri), aflat sub apă în Golful Mexic, lângă peninsula Yucatan. Impactul a distrus cel puțin 75% din viața de pe Pământ, inclusiv dinozaurii.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Norii de rocă, cenușă și acid sulfuric ar fi întunecat cerul, ar fi răcit temperaturile globale, ar fi provocat ploi acide și ar fi declanșat incendii. ”Gândirea comună de acum este că incendiile globale ar fi fost sursa principală de funingine, care fi fost suspendată în atmosferă superioară a Pământului”, a spus Peter Roopnarine, expert în geologie din cadrul Academiei de Științe din California.

Cercetătorii au efectuat simulări ale evenimentului dramatic din urmă cu 66 de milioane de ani. ”În timpul unui interval de întuneric de 650-700 de zile, nivelul extincției în masă de pe Pământ a atins 81%.

Celebrul fizician Stephen Hawking surprinde lumea și după moarte: Misteriosul fenomen produs după Big Bang anticipat de englez

Lucru care sugerează că formațiunea Hell Creek, care cuprindea cele mai cunoscute 300 de specii și se întindea în statele americane Montana, Dakota de Nord, Dakota de Sud și Wyoming, a experimentat întunericul aproximativ doi ani”, a spus Roopnarine.

Însă, după cataclism și după ce întunericul s-ar fi ridicat pe Pământ, a fost nevoie de 40 de ani, pentru ca toate condițiile din ecosistem să înceapă să-și revină, au spus cercetărorii.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#extinctie masa Pamant, #disparitia dinozaurilor asteroid, #disparitia vietii Pamant, #impact asteroid dinozauri , #fenomen
Comentarii
Poza profesoru
profesoru
rank 3
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
interesant articol si frumosi cocosei trex astia de citit e stiinta