Extincția în masă a început pe Pământ, anunță savanții din America. Când au avut loc celelalte cinci VIDEO

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 04:00
61891 citiri
Extincția în masă a început pe Pământ, anunță savanții din America. Când au avut loc celelalte cinci VIDEO
A șasea extincție în masă a început pe Pământ FOTO: IE

Pământul a suferit cinci extincții în masă de-a lungul istoriei sale de 4,5 miliarde de ani, primul petrecându-se în urmă cu aproximativ 444 de milioane de ani. Dar, savanții avertizează că a șasea extincție are loc în prezent, pe planeta noastră, din cauza schimbărilor climatice produse de oameni.

Studiul condus de către Gerardo Ceballos de la Universitatea Națională din Mexico City arată că speciile dispar acum, cu o rată de peste 100 de ori mai mare decât cea naturală, potrivit Daily Mail.

Ceballos a lucrat împreună cu alți doi oameni de știință cunoscuți, profesorul Paul Erlich de la Universitatea Stanford, California și dr. Peter Raven de la Grădina Botanică din Missouri, St. Louis, ambele din Statele Unite.

Secretul alinierii Marii Piramide de la Giza, descifrat: De mii de ani nu s-a știut VIDEO

”Există rapoarte masive și studii științifice care demonstrează că flora și fauna Pământului au intrat în cea de-a șasea extincție în masă. Extincția în masă este doar una dintre amenințările existențiale îmbinate cu care se confruntă civilizația umană, altele incluzând perturbarea climatică, toxicitatea globală și cursa reînnoită a înarmărilor nucleare”, a spus profesorul Erlich.

”Deși există o dezbatere despre cauzele celorlalte cinci extincții în masă anterioare, nu sunt deloc explicații privind cauza celei de-a șasea extincții în curs de desfășurare”, a explicat savantul.

Misterul de la Tunguska descifrat de NASA. O explozie colosală, de 1.000 de ori mai puternică decât la Hiroshima, a lovit Pământul VIDEO

Dintre speciile cunoscute în prezent pe Pământ, 1.204 specii de mamifere, 1.469 de păsări, 1.215 reptile, 2.100 de amfibieni și 2.386 de specii de pești sunt considerate amenințate de dispariție.

Să menționăm celelalte cinci extincții în masă de pe Pământ: Ordovician-Siluarian (în urmă cu 444 de milioane de ani), din Devonian (acum 383-359 milioane de ani), Permian-Trisiac (în urmă cu 252 de milioane de ani), Triasic-Jurasic (acum 201 milioane de ani), Cretacic-Paleogen (din urmă cu 66 de milioane de ani, când au dispărut dinozaurii).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#extinctie masa Pamant , #fenomen