Oamenii de știință avertizează lumea: A șasea extincție în masă de pe Pământ a început VIDEO

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 01:21
16003 citiri
Oamenii de știință avertizează lumea: A șasea extincție în masă de pe Pământ a început VIDEO
A șasea extincție în masă a început pe Pământ FOTO: Eurasia

Oamenii de știință de la Universitatea din Hawaii trag un serios semnal de alarmă privind schimbările climatice care se produc pe plan global, afirmând că a șasea extincție în masă este deja în desfășurare pe Pământ.

De asemenea, experții de la Universitatea Princeton din Statele Unite spun că emisiile de gaze cu efect de seră ar putea declanșa și o extincție în masă a vieții marine, la niveluri nemaivăzute din vremea dispariției dinozaurilor, potrivit Daily Mail.

Acest eveniment din viitor ar rivaliza cu ”Moartea cea Mare” sau ”Marea extincție din Permian”, care s-a produs în urmă cu aproximativ 250 de milioane de ani.

Studiul recent efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Princeton a fost publicat pe 18 aprilie 2022 în revista Science. El arată că dacă emisiile de carbon nu sunt reduse la nivel global, pierderea speciilor marine din cauza încălzirii planetare și epuizarea oxigenului ar putea fi asemănător cu ”Marea extincție din Permian”, cel mai dezastruos astfel de eveniment petrecut pe Pământ. Iar acest lucru s-ar putea produce în jurul anului 2100.

”Moartea cea Mare” a dus la dispariția a 95% din toate speciile marine, acum 250 de milioane de ani. Această extincție a vieții marine de pe planeta noastră s-ar putea asemăna și cu alte mari evenimente de extincții în masă de la sfârșitul erei cretacice, care a dus la uciderea dinozaurilor, în urmă cu 66 de milioane de ani.

Epavă ”din altă lume” descoperită pe planeta Marte: Un obiect care seamănă cu o farfurie zburătoare VIDEO

Totuși oamenii de știință mai dau o șansă lumii să întoarcă soarta planetei. ”Există încă suficient timp pentru a schimba traiectoria emisiilor de dioxid de carbon și de a preveni creșterea încălzirii globale, care ar provoca această extincție în masă”, a spus Justin Penn de la Universitatea Princeton.

În alt studiu, condus de către Universitatea Hawaii din Manoa, se arată că Pământul a suferit cinci extincșții în masă, dar al șaselea astfel de eveniment este în curs de desfășurare și asta datorită activităților umane de pe planeta noastră.

Descoperire uimitoare a arheologilor: Oraș subteran uriaș, unde trăiau 70.000 de oameni VIDEO

Cercetarea a dezvăluit că Pământul a pierdut 150.000 până la 260.000 de specii (între 7,5 și 13%) din cele două milioane cunoscute din anul 1.500 și până astăzi.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#extinctie masa Pamant, #extinctie masa, #extinctie specii Terra, #extinctia speciilor, #disparitia dinozaurilor asteroid , #fenomen
Comentarii
Poza TIRAMISHU
TIRAMISHU
rank 5
Poza QAnon
QAnon
rank 1