Mărfurile din Rusia ”curg” încă în valuri spre SUA, deși sunt sancțiuni: Ce produse ajung în porturile din America

Duminica, 28 August 2022, ora 03:00
12993 citiri
Mărfurile din Rusia ”curg” încă în valuri spre SUA, deși sunt sancțiuni: Ce produse ajung în porturile din America
Portul Baltimore din SUA este plin de containere venite din Rusia FOTO / mpa.maryland.gov

La șase luni de la începerea războiului din Ucraina declanșat de Vladimir Putin, mărfurile din Rusia încă mai ”curg” spre Statele Unite, în ciuda sancțiunilor impuse de administrația Biden.

O analiză a agenției Associated Press a descoperit că peste 3.600 de nave ale Moscovei cu diverse produse au sosit în porturile din America, de când rachetele Kremlinului și atacurile aeriene s-au năpustit asupra țării vecine din 24 februarie 2022.

Președintele Joe Biden a promis că va ”pricinui durere” și va da ”o lovitură zdrobitoare” lui Vladimir Putin, prin restricții comerciale asupra mărfurilor din Rusia, precum vodca, diamantele și benzina, potrivit AP News.

Analiza a descoperit că peste 3.600 de transporturi navale din Rusia de lemn, metale, cauciuc și alte mărfuri au sosit în porturile din Statele Unite, de când a început invazia lui Putin în Ucraina.

Cum a devenit o țară paradisul Rusiei: Miliarde de dolari și euro au părăsit Occidentul, fentând sancțiunile

Numărul navelor reprezintă o scădere semnificativă față de aceeași perioadă a anului 2021, când au venit aproximativ 6.000 de transporturi maritime din Rusia, dar tot înseamnă comerț în valoare de peste 1 miliard de dolari pe lună.

Deși s-au impus sancțiuni dure de către administrația Biden contra Rusiei, nimeni nu se aștepta ca, în general, comerțul să se oprească după invazie. Interzicerea importurilor anumitor produse ar aduce probabil mai mult rău acelor sectoare din SUA, decât în Rusia.

”Când impunem sancțiuni, ele ar putea perturba comerțul global. Așadar, treaba noastră este să ne gândim la care dintre sancțiuni există un impact mai mare, permițând în același timp să funcționeze comerțul global”, a spus ambasadorul Jim O’Brien, care conduce Biroul de coordonare a sancțiunilor al Departamentului de Stat din Statele Unite.

Cine ne va scăpa de Putin: Răspunsul este clar

Materialele radioactive și ciocolata vin din Rusia în SUA

De exemplu, administrația Biden și UE au publicat liste separate cu companiile din Rusia care nu pot efectua exporturi, dar cel puțin una din ele, care furnizează armatei ruse metal, pentru a construi avioane care aruncă bombe în Ucraina, încă vinde de milioane de dolari firmelor europene și americane.

In domeniul metalelor, au fost peste 900 de transporturi maritime din Rusia spre SUA, cu peste 264 de milioane de tone de metale din februarie și până acum. Rusia este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu brut din afara Chinei și un exportator important pe glob.

Statele Unite avertizează o țară NATO: Nu mai faceți afaceri cu Rusia, fentând sancțiunile

Numai în iulie 2022, firma PerenniAl din SUA a importat peste 35.000 de tone de metale din Rusia. Boeing cea mai mare firmă aerospațială din lume a semnat un contract cu Rusia de 23,8 miliarde de dolari în 2021. În iunie 2022, ea a importat 20 de tone de aluminiu de la Kamensk-Uralsky Metallurgical din Rusia.

Lemul este un alt produs importat de SUA din Rusia, astfel s-au adus în porturile americane 96.100 de tone, în 1.294 de transporturi maritime, metale 264 de milioane de tone cu 909 nave, alimente – 9.970 tone, 341 – transporturi, țiței și gaze – 3 milioane de tone, 209 transporturi, cauciuc – 16.110 tone, 179 de nave, îngrășăminte – 58 milioane de tone, 102 transporturi, materiale radioactive – 7.700 tone, 47 de nave, muniție – 3.390 tone, 41 de transporturi, diverse – 4.200 tone, 110 nave.

Materialul radioactiv trimis din Rusia în SUA este transportat la nord de graniță pentru a steriliza materialele medicale ambalate, folosite în toată America de Nord. Dacă vodca, diamantele și fructele de mare au fost restricționate, din Rusia vin în SUA ciocolată, fructe uscate și bomboane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#exporturi Rusia, #importuri SUA, #SUA Rusia, #schimburi comerciale rusia, #comert SUA Rusia, #sanctiuni Rusia SUA , #stiri afaceri