Momentul în care un rezervor de petrol sare în aer, la Briansk. Flăcări uriașe izbucnesc brusc VIDEO

Luni, 25 Aprilie 2022, ora 14:48 3829 citiri
Momentul deflagrației FOTO Telegram

Pe Telegram au fost postate imagini video care au surprins momentul în care are loc o explozie puternică la un depozit petrolier din Briansk, localitate din Rusia aflată la 150 de kilometri de granița cu Ucraina.

Rusia anunță că investighează cauzele deflagrației. Deocamdată nu există indicii care să lege incendiul de războiul pe care Rusia îl poartă în Ucraina.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Depozitul de combustibil Druzhba incendiat aparține companiei de transport petrolier Transneft, controlată de stat rus. Locația depozitului este strategică pentru conflictul din Ucraina. Bryansk, un oraș de 400.000 de locuitori și centrul administrativ al Oblastului, se află la aproximativ 150 de kilometri de Ucraina și servește drept bază logistică pentru trupele ruse care luptă în țara vecină.

„Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat că a avut loc un incendiu”, a declarat biroul de presă al guvernului regional, adăugând că "există şi o confirmare că este vorba despre rezervoarele de combustibil".

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Briansk a declarat că incendiul a fost anunţat la ora 2 dimineaţa, ora Moscovei. La faţa locului au fost trimise echipe de pompieri şi de salvare care au raportat că incendiul are loc la un depozit de petrol, a precizat ministerul.

Conform Russia Today, citată de The Guardian, localnicii spun că s-au auzit explozii.

Serviciile de urgenţă au început să evacueze locuitorii caselor din apropierea depozitului de petrol care arde.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News