Explozie devastatoare într-un restaurant din China. O persoană a murit și s-au înregistrat zeci de răniți VIDEO

Miercuri, 13 Martie 2024, ora 07:42
1322 citiri
Explozie devastatoare într-un restaurant din China. O persoană a murit și s-au înregistrat zeci de răniți VIDEO
Explozie devastatoare într-un restaurant din China FOTO Rețeaua X

O persoană a fost ucisă şi 22 rănite, în urma unei explozii care a distrus un restaurant din provincia chineză Hebei, avariind grav maşinile şi lăsând resturi împrăştiate pe străzile din jur, a anunţat miercuri presa de stat chineză, citată de Reuters.

Explozia a avut loc miercuri, în jurul orei 08.00 (0000 GMT), în Sanhe, un comitat situat la aproximativ 80 km de capitala Beijing, a relatat televiziunea de stat CCTV News.

Răniţii au fost trimişi la un spital, potrivit CCTV. Explozia a avut loc la un restaurant de pui prăjit din Yanjiao, Sanhe, şi se suspectează că a fost cauzată de o scurgere de gaz, a relatat televiziunea.

Anterior, Detaşamentul de salvare a pompierilor din Langfang a precizat într-un comunicat că o explozie şi un incendiu au avut loc într-un magazin stradal în apropierea intersecţiei dintre strada Xueyuan şi Yingbin Road din satul Xiaozhanggezhuang.

Departamentul a precizat că a trimis 36 de vehicule şi 154 de persoane la faţa locului, adăugând că incendiul a fost controlat şi că se desfăşoară activităţi de salvare.

Explozia a avut loc imediat după încheierea reuniunilor politice guvernamentale la nivel înalt de la Beijing.

Videoclipurile de pe platforma de socializare Weibo au arătat o mare minge de foc portocalie deasupra locului, urmată de coloane groase de fum gri. Videoclipurile au arătat faţadele clădirilor distruse, numeroase maşini mutilate şi sticlă împrăştiată pe străzile din jur. Unele obiecte erau în flăcări.

O postare pe Weibo a scris că mai multe persoane au spus că explozia a avut loc în apropierea clădirii culturale din Yanjiao.

Mai multe persoane au spus că în apropierea exploziei aveau loc lucrări de construcţie la linia 22 de metrou, potrivit contului de socializare al The Economic Observer, un ziar independent şi săptămânal chinez.

Biroul de gestionare a situaţiilor de urgenţă din oraşul Sanhe a trimis o echipă de investigaţie la faţa locului, iar Biroul de gestionare a situaţiilor de urgenţă din oraşul Langfang a declarat că departamentul de pompieri se afla, de asemenea, la locul exploziei, potrivit postărilor de pe reţelele de socializare.

Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Acuzaţiile de spionaj venite dinspre Berlin, după ce săptămâna aceasta 4 cetățeni germani au fost arestați cu suspiciunea că ar fi lucrat în contul serviciilor secrete chineze, au fost...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#explozie, #China, #restaurant, #mort, #raniti , #China