Explozie termonucleară gigantică în spațiu: Ar distruge Marea Piramidă de la Giza într-o clipită VIDEO

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 05:32 6381 citiri
Explozie stelară descoperită în spațiu de astronomi FOTO: ABC Net

O echipă internațională de oameni de știință condusă de Universitatea Durham din Marea Britanie a observat un fenomen neobișnuit în spațiu, un nou tip de explozie termonucleară gigantică cosmică. Aceasta este atât de puternică încât poate distruge Marea Piramidă de Giza din Egipt de 3,5 miliarde de ori.

Explozia stelară descoperită, care a fost denumită ”micronova”, durează doar câteva ore, ceea ce o face foarte dificil de observat de către astronomi, potrivit Daily Mail.

Acest explozii gigantice au loc la suprafața anumitor stele și pot arde rapid cantități uriașe de material, susțin oamenii de știință britanici. Echipa, care a observat fenomenul, a comunicat faptul că el s-a produs la trei pitice albe, rămășițele unor stele moarte – în timp ce se ”hrăneau” fiecare de la steaua însoțitoare.

În timp ce micronovele sunt extrem de puternice, ele sunt mici ca dimensiuni, la scară astronomică în comparație cu novele și supernovele, care sunt foarte strălucitoare și sunt cunoscute de secole.

Un obiect nemaivăzut vreodată pe Pământ: Descoperirea din Canada este unicat

”Am descoperit și identificat pentru prima dată ceea ce numim o micronovă. Fenomenul ne provoacă înțelegerea modului în care apar exploziile termonucleare în stele. Am crezut că știm acest lucru, dar această descoperire propune o modalitate cu totul nouă de a se realiza”, a spus dr. Simone Scaringi de la Centrul pentru astronomie extragalactică al Universității Durham.

Cercetătorii au văzut pentru prima dată micronovele neobișnuite când au observat un fulger strălucitor de lumină care durează o perioadă scurtă de timp, în timp ce au analizat datele de la satelitul TESS al NASA.

Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

Două micronove proveneau de la pitice albe deja cunoscute, dar a treia a avut nevoie de mai multe observații cu instrumentul X-Shooter de pe VLT al Observatorului European (ESO), pentru ca statutul său de pitică albă să fie confirmat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News