Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Concluzia experților americani: Cât de pregătite sunt Statele Unite pentru o explozie nucleară pe teritoriul lor

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 00:11
3762 citiri
Concluzia experților americani: Cât de pregătite sunt Statele Unite pentru o explozie nucleară pe teritoriul lor
Adăpost nuclear construit în anii 50 în SUA FOTO: The Guardian

Amenințările lui Vladimir Putin de folosire a armelor nucleare în contextul războiului din Ucraina au dus la creșterea îngrijorării în toată lumea, inclusiv în Statele Unite. Experții americani au spus că SUA nu sunt pregătite suficient pentru a face față unei explozii nucleare pe teritoriul lor.

În ciuda progreselor tehnologice și a deceniilor de cercetare, autoritățile din domeniul pregătirii pentru dezastre spun că sunt îngrijorați în cazul producerii unui asemenea eveniment, potrivit The Guardian.

Multe dintre adăposturile anti-nucleare s-au deteriorat în Statele Unite, din lipsa finanțărilor, aspect care dă de gândit experților din domeniu. În iulie, biroul primarului din New York, Eric Adams, a publicat un anunț de serviciu public despre ce trebuie făcut în caz de explozie nucleară. În urmă cu câteva săptămâni, pregătirea nucleară a reintrat în anunțurile Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA.

Noul plan al lui Putin. Statul unional Rusia – URSS 2.0: Ce țări vor face parte din el

Toate acestea ridică întrebarea: suntem astăzi mai pregătiți pentru a supraviețui unei explozii nucleare decât eram acum 60 de ani?

Jeff Schlegelmilch a încercat să răspundă la această întrebare de ani de zile în calitate de șef al Centrului Național pentru Pregătirea pentru Dezastre, un program de cercetare al Universității Columbia care lucrează cu agenții guvernamentale.

Dar, în timp ce Statele Unite au făcut multe progrese în pregătirea nucleară de la Războiul Rece, „unele dintre acestea s-au erodat din cauza reducerilor de finanțare și a atenției care se îndreaptă în altă parte”, a spus el.

”Una dintre cele mai mari provocări este educarea publicului, care necesită o comunicare susținută - ceva care a devenit aproape imposibil, având în vedere polarizarea politică de astăzi și durata scurtă de atenție”, a spus Schlegelmilch.

Statele Unite vor să adopte un plan controversat: Operațiunea care va schimba vremea în lume

În cazul unui incident nuclear, experții americani din domeniu sunt de acord că oamenii ar trebui să se adăpostească într-o clădire cu pereți groși și să rămână acolo cel puțin 24 de ore pentru a evita cele mai grave efecte radioactive, în timp ce așteaptă instrucțiuni suplimentare.

Și în timp ce Schlegelmilch a spus că agențiile guvernamentale au lucrat „foarte serios” în culise de multe decenii, el își face griji că nu este suficient. „Când vine vorba de nevoi speciale, când vine vorba de mai multe aspecte sociale, încă nu suntem la fel de pregătiți”, a spus el.

Două dintre cele mai importante birouri care supraveghează eforturile de pregătire nucleară ale SUA – Agenția Federală de Management al Urgențelor (Fema) și mai puțin cunoscuta Administrație de Pregătire Strategică și Răspuns (ASPR), divizia de răspuns la dezastre a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane, și-au rezumat abordarea pentru alocarea resurselor limitate după un dezastru nuclear în două ghiduri uriașe.

Ambele agenții au investit, de asemenea, mult în instrumente tehnologice, inclusiv tablouri de bord care au scopul de a oferi factorilor de decizie vizualizări live ale dezastrelor în curs de desfășurare, dar aceste investiții de înaltă tehnologie nu sunt suficiente, apreciază experții.

Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov, a avertizat joi, 25 aprilie, că facilitățile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate permanent pe teritoriul polonez, vor deveni o țintă...
Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus miercuri prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, redactată de SUA, care cerea ţărilor să prevină o cursă a înarmării în spaţiul cosmic, o mişcare ce...
#explozie nucleara, #statele unite, #arme nucleare, #arme nucleare Rusia, #Putin razboi, #Putin amenintari, #Rusia arme nucleare , #Statele Unite