Instalația secretă HAARP a SUA, din nou în acțiune: Experimentul NASA care a lovit cu 9,6 milioane de unde radio VIDEO

Vineri, 30 Decembrie 2022, ora 01:00
14971 citiri
Instalația secretă HAARP a SUA, din nou în acțiune: Experimentul NASA care a lovit cu 9,6 milioane de unde radio VIDEO
HAARP, instalația secretă a SUA din Alaska FOTO: IE

Renumita instalație secretă HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), care se află în localitatea Gakona din Statele Unite și-a reluat experimentele sale. Astfel, oamenii de știință de la Universitatea din Alaska Fairbanks (UAF) și de la NASA au ”lovit” un asteroid cu o undă de șoc compusă din 9,6 milioane de unde radio, care s-a transmis prin atmosferă din Alaska.

Un asteroid cu o lățime de 150 de metri, denumit 2010 XC15 a trecut pe lângă Pământ pe 27 decembrie 2022. Deși el nu a constituit un pericol pentru planeta noastră, totuși cercetătorii l-au ”lovit” cu un impuls masiv de unde radio, pentru a observa dacă poate fi deviat de pe traiectoria sa, potrivit Interesting Engineering.

Acest experiment realizat cu ajutorul instalației HAARP din Alaska a fost un test, în pregătirea unei posibile întâlniri cu asteroidul Apophius din 2029, care ar putea fi un pericol pentru Pământ.

NASA a detectat un fenomen alarmant: O undă de șoc misterioasă a spart magnetosfera Pământului VIDEO

Se crede, conform estimărilor oamenilor de știință că Apophis ar putea lovi Pământul pe 13 aprilie 2029, însă probabilitatea este una destul de mică. Calculele din prezent arată că asteroidul se va afla la o distanță de 10 mai apropiată de planeta noastră decât Luna.

Cercetătorii de la NASA și Universitatea Fairbancks au folosit instalația de antene HAARP pentru a trimite un impuls de unde radio de 9,6 megaherți asupra asteroidului 2010 XC15. HAARP este un program de cercetare finanțat de guvernul Statelor Unite care studiază, în general, ionosfera (parte a atmosferei Pământului la 80 până la 640 de kilometri deasupra suprafeței terestre).

Cu toate acestea, aceasta este prima dată când HAARP va fi folosit pentru a ”lovi” un asteroid, cu unde radio. În acest scop, cercetătorii au folosit unde radio din intervalele de frecvență fie din banda S (2.000 la 4.000 MHz), fie din banda X (8.000 la 12.000 MHz).

Interesant este că pentru sondarea asteoridului 2010 XC15, cercetătorii au folosit unde cu frecvență mult mai mică (9,6 MHz) și lungimi de undă mai lungi, deoarece, de data aceasta, nu vor doar să exploreze suprafața asteroidului, ci și structura internă.

Pot oamenii să detecteze navele extratereștrilor? Răspunsul fizicienilor este năucitor VIDEO

Explicând acest lucru, cercetătorul principal și inginer de la NASA, Mark Haynes, a spus: „Ceea ce este nou și ceea ce încercăm să facem este să sondam interioarele asteroizilor. Dacă cunoaștem distribuția masei, putem crea un impact mai eficient, deoarece vom ști unde să lovim asteroidul mai bine”.

Pe 27 decembrie 2022, distanța dintre asteroidul 2010 XC15 și Pământ a fost de aproximativ două ori distanța dintre Pământ și Lună. HAARP a trimis un impuls de 9,6 milioane de unde radio în fiecare secundă spre asteroid, la interval de 2 secunde.

Undele radio ar putea juca un rol cheie în înțelegerea compoziției acestor obiecte spațiale misterioase și, în același timp, ne pot ajuta să întărim mecanismul de apărare planetară împotriva corpurilor provenite din cosmos.

Israelul se teme că nu poate să distrugă Hamas fără sprijinul SUA. ”Cărțile în acest moment nu sunt bune”
Israelul se teme că nu poate să distrugă Hamas fără sprijinul SUA. ”Cărțile în acest moment nu sunt bune”
Israelul ar putea să nu poată să distrugă Hamas, în ciuda a cinci luni de lupte intense în Gaza, au recunoscut oficialii serviciilor de informații. Principalul obiectiv al invaziei din...
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
Agențiile de informații americane au transmis Rusiei doar o parte din informațiile pe care le aveau despre amenințarea unui atac terorist la Moscova, scrie The New York Times. Motivul a fost...
#experiment secret, #HAARP, #experimente secrete, #SUA, #Alaska sistemul HAARP, #NASA, #NASA asteroizi , #fenomen