Experiența expaților și a celor ce vin să lucreze în București România

Advertorial
Joi, 18 August 2022, ora 14:47
7535 citiri
Experiența expaților și a celor ce vin să lucreze în București România
FOTO bucharestrealestate.ro

Ultiimii 10 ani a adus schimbări în bine în ceea ce privește piața forței de muncă din România, atât în ceea ce privește salariile bune, numărul locurilor de muncă în creștere, cât și în ceea ce privește preferințele companiilor în ceea ce privește managerii de top.

Aproximativ 700 mii de lucrători fac naveta zilnic la locurile de muncă din București de la domiciliul lor pe o rază de 150 km, contribuind la o populație a capitalei României de peste 3 milioane de locuitori în fiecare zi ceece înseamnă maim ult decât dublul populației de baza din capitala tarii.

50% din lucrători sunt din județul Giurgiu, 1/3 din forța de muncă din județul Călărași și 1/4 sfert din forța de muncă provine din județul Ialomița. Aceștia și-au găsit locuri de muncă în București.

Transportul feroviar este greoi și are de multe ori întârzieri, iar parcările publice din capitală au devenit mai scumpe, de exemplu în centrul capitalei plătiți 10 lei pe ora, exista totuși și terminale la intrarea în capitala cum ar fi în Bucurestii noi sau Pantelimon.

Nevoia de forța de muncă din România este în continua creștere în 2022

Din ce în ce mai multe multinaționale vin în România, căutând să angajeze profesioniști locali cu experiență completă. Numai în 2021, numărul de noi companii înregistrate în București s-a dublat, iar în prezent există peste 20.600 de multinaționale care își desfășoară activitatea în România. Desigur acestea au nevoie să își aducă expatii pentru a lucre pe perioade determinate de timp în București Romania.

Dar cum se acomodează aceștia la București?

Am să vă spun pe scurt o poveste a unui manager expat în România expat București pe care l-am întâlnit întâmplător. Care au fost schimbările și soluțiile sale pentru a se adapta în noua țară? Numele lui este Otto și a venit din Germania să lucreze în București pentru o perioadă determinată de 4 ani în domeniul consultantei pentru afaceri.

La fel că cei aproximativ 70% dintre managerii expatriați și diplomații străini ce vin în România cu familiile lor, și Otto a preferat să se stabilească în zona din nordul Bucureștiului pentru parcurile generoase și zonele verzi, accesul rapid la școli și grădinițe internaționale și disponibilitatea apartamentelor premium și lux.

De exemplu Lucian Manager la agenția specializata in imobiliare zona Pipera Bucharestrealestate.ro a avut amabilitatea să n-e suna că cele mai căutate sunt Zonele Floreasca, Dorobanți, Kiseleff-Aviatorilor, Primăverii, Șoseaua Nordului-Herăstrău, Băneasa și Pipera din nordul Bucureștiului sunt la mare căutare pentru închirieri în rândul expatriaților, acesta l-a ajutat e Otto să închirieze o vila în zona Pipera Iacu nicolae pentru perioada șederii acestuia în Romania.

Al doilea lucru important pe care l-a făcut a fost să apeleze la servicii de închirieri auto Swisorent.ro pentru a avea mobilitate și pentru a vizita imprejutimile Bucurestiului.

Mâncarea este diferită spune Otto mai ales preparatele tradiționale însă mai nou se găsesc în magazinele alimentare din zona tot felul de produse și branduri de alimente ce se regăsesc și pe rafturile magazinelor din Germania. Oamenii sunt mai ospitalieri, prietenoși și gata să tea jute oridecâte or ai nevoie mai spune acest manager expat.

Deasemenea viața de noapte este minunată mai ales in zona de nord si cluburile de noapte cu muzica buna si lume aleasa. La recomandarea unui bun prieten a ales un televizor 4k din oferta de televizoare etoc.ro pentru că nu cunoștea multa lume și na să înceapă să își facă prieteni a petrecut mult timp în casa uitandu-se și relaxandu-se lcu seriale preferate.

O provocare de neuitat pentru expatii din București Romania

Noile generații din România acceptă provocările și dovedesc cu succes că pot avea succes și în străînătate - după cum o arată numeroasele valuri de expatriați români care s-au întors recent acasă după ani de zile petrecuți în străînătate. Deasemenea Bucurestiul și Romania reprezintă o provocare mensa pentru expatii din Europa ce decid să lucreze aici. De obicei aceștia își doresc să iasă din zona de confort acceptând noile provocări oferite de a lucre într-o tara că Romania și un oraș atât de colorat cum este Bucurestiul.

Din ce în ce mai multe locuri de munca vacante în Romania

Viitorul este luminos pentru piața forței de muncă din România deoarece cu fiecare an care trece, există tot mai multe posturi vacante care nu pot fi ocupate cu candidați calificați pe piața românească ceeace înseamnă că Bucurestiul și Romania au devenit attractive pentru expatii din Europa Africa și Asia.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#expati, #locuri munca Romania, #imobiliare , #stiri joburi