Astronomii au ”pierdut” trei planete: Cum a fost posibil straniul fenomen? VIDEO

Vineri, 18 Martie 2022, ora 05:03
5971 citiri
Astronomii au ”pierdut” trei planete: Cum a fost posibil straniul fenomen? VIDEO
Obiecte cosmice descoperite de sonda Kepler FOTO: Science Alert

Omenirea a fost interesată și pasionată de secole să descopere noi lumi extraterestre pe cer, iar tehnologia a devenit din ce în ce mai avansată. Dar uneori se pot întâmpla și evenimente controversate. Astfel, astronomii de la Institutul de Tehnologie din Massachussets (MIT) au prezentat un studiu care arată că obiectele Kepler-854b, Kepler-840b și Kepler-699b nu sunt exoplanete, așa cum se considerase anterior, ci stele, în urma unor noi observații.

Analizând cele mai recente date astronomice trimise pe Pământ de sonda spațială a NASA denumită Kepler, s-a constatat că printre cele 5.000 de descoperiri ale telescopului, există cel puțin trei exoplanete, care sunt de fapt stele, potrivit Wio News.

Identificarea exoplanetelor la distanțe uriașe de ani-lumină nu este un lucru foarte ușor, deoarece noi nu le putem privi direct. O planetă ca Pământul sau ca Jupiter este prea slab luminată pentru a fi observată lângă o stea mult mai strălucitoare, așa că sonda Kepler și majoritatea ”vânătorilor” de exoplanete precum TESS se bazează pe tranzite.

Sondele spațiale urmăresc scăderile repetate ale luminozității stelelor care ar putea indica că o planetă a trecut prin fața lor. Cu câteva detalii de bază precum locația și dimensiunea stelei gazdă, astronomii pot confirma prezența unei exoplanete.

NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună din 1972: ”Au stat cuibăriți împreună, ca niște păpuși rusești” VIDEO

Astfel, echipa de la MIT, din care s-a regăsit Prajwal Niraula, autorul principal al studiului publicat în Astronomical Journal pe 15 martie 2022, a observat că în cele mai recente informații ale misiunii Gaia a ESA, unele dintre exoplanetele văzute anterior au dimensiuni mai mari.

Una dintre aceste planete Kepler-854b a atras atenția. Nu este neobișnuit să descoperim exoplanete mai mari decât Jupiter, dar gigantul gazos a părut suspect. Astfel, că obiectul ar fi de fapt o stea pitică maro, numită uneori și stea eșuată, conform Extreme Tech.

De ce nu a trimis NASA astronauți pe Marte? Motivele ascunse din spatele deciziei VIDEO

Analizându-se și alte exoplanete mai vechi descoperite, experții de la MIT au găsit că și alte lumi extraterestre precum Kepler-840b și Kepler- 699b sunt doar niște stele, ele având dimensiuni uriașe, de două și de patru ori mai mari decât Jupiter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
#exoplanete descoperite, #telescop kepler nasa, #NASA, #NASA descoperire, #planete, #stele mari Univers , #fenomen