Fenomen șocant anunțat de fizicieni renumiți: Există un alt univers, care merge înapoi în timp VIDEO

Vineri, 18 Martie 2022, ora 01:00
22245 citiri
Fenomen șocant anunțat de fizicieni renumiți: Există un alt univers, care merge înapoi în timp VIDEO
Fizicienii susțin că ar exista două universuri paralele FOTO: Live Science

Mai mulți cercetători de renume de la Institutul Perimeter pentru fizică teoretică din Ontario, Canada, au conceput o nouă lucrare ce va fi publicată în luna martie 2022 în revista Annals of Physics. Ei susțin existența unui alt univers, geamăn cu cel cunoscut în prezent, dar care se deplasează înapoi în timp.

Această teorie ar putea explica materia întunecată și inflația cosmică, iar universul de dinainte de Big Bang și universul de după acest eveniment cosmic, ar fi privite ca o pereche univers/anti-univers, apărând direct în era fierbinte dominată de radiații, pe care o observăm în trecutul nostru, potrivit Live Science.

Dacă este adevărată, noua teorie ar însemna că materia întunecată nu este atât de misterioasă, este doar o nouă ”aromă” a unei particule fantomatice denumită neutrino, care poate exista doar în acest tip de univers.

Iar teoria ar implica faptul că nu ar mai fi nevoie de o perioadă de ”inflație” care a extins rapid dimensiunea cosmosului timpuriu, la scurt timp după Big Bang.

Fizicienii de la Institutul de fizică teoretică din Ontario, Latham Boyle, Kieran Finn și Neil Turok, au identificat un set de simetrii fundamentale în natură. Astfel, cele mai importante trei simetrii sunt: sarcina, paritatea și timpul.

Pământul poate fi lovit catastrofal pe neașteptate: Un asteroid a explodat în Islanda VIDEO

Interacțiunile fizice se supun majorității acestor simetrii de cele mai multe ori, ceea ce înseamnă că există uneori și încălcări ale acestor reguli. Dar cercetătorii nu au observat niciodată o încălcare a unei combinații a tuturor celor trei simetrii, în același timp.

Experții au propus în lucrarea lor extinderea acestei simetrii combinate la nivelul întregului univers. Astfel, pentru a păstra simetria în întregul cosmos, trebuie să existe și un alt cosmos având o imagine în oglindă, care ar merge înapoi în timp.

Descoperire inexplicabilă în interiorul Pământului: Două anomalii colosale detectate în adâncuri VIDEO

Universul nostru vizibil cunoscut în prezent ar fi doar unul dintre gemeni, consideră fizicienii. Luate împreună, cele două universuri se supun simetriei propuse. Însă, experții susțin că omenirea nu ar avea niciodată acces la geamănul nostru, pentru că el există ”în spatele” Big Bang-ului nostru, înainte de începutul cosmosului pe care îl știm.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#existenta Universuri paralele, #Univers, #universuri multiple, #intoarcere timp, #timp, #intoarcere, #fenomen , #fenomen