Un deputat al Radei Supreme din Ucraina, reținut de polițiștii de frontieră din Republica Moldova. Motivul pentru care era dat în consemn

Duminica, 05 Iunie 2022, ora 18:15 3906 citiri
Evghen Iakovenko, deputat al Radei Supreme din Ucraina FOTO: Deschide.md

Deputatul neafiliat din Rada Supremă a Ucrainei, Evghen Iakovenko, a fost reținut, duminică, 5 iunie, de către polițiștii de frontieră din R.Moldova și escortat în Izolatorul de Detenție Preventivă.

Potrivit surselor Deschide.MD drept motiv pentru reținere a servit faptul că parlamentarul ucrainean a fost dat în urmărire prin Interpol de către Belarus.

Șeful Biroului Interpol de la Chișinău, Viorel Tentiu, a confirmat faptul că parlamentarul ucrainean este pus la consemn pentru arest și extrădare de autoritățile de la Minsk, fiind acuzat de luare de mită și acte de corupție.

De menționat că Iakovenko a ajuns în parlamentul ucrainean în anul 2019, fiind candidat din partea partidului „Batikivșina”, condus de fostul premier, Iulia Timoșenko. Totuși, ajuns în Rada Supremă, acesta a preferat să rămână deputat neafiliat.

Precizăm că Iakovenko a fost cel care a luptat în cadrul alegerilor din 2019 împotriva oamenilor oligarhului ucrainean și cumătrului lui Vladimir Putin, Viktor Medvedciuk. După victoria obținută în alegeri, Iakovenko a fost acuzat de echipa lui Medvedciuk de falsificarea rezultatelor scrutinului și coruperea alegătorilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii