Evaluare Națională 2022. Mici trucuri pentru a lua o notă mare la examen

Marti, 07 Iunie 2022, ora 22:10
6512 citiri
Evaluare Națională 2022. Mici trucuri pentru a lua o notă mare la examen
Înainte să predai foaia de examen este bine să-ți recitești lucrarea FOTO/ Pixabay.com

Pentru că elevii nu susțin în mod repetat examene de-a lungul anilor, Evaluarea Națională e un altfel de moment. Dincolo de nivelul cunoștințelor și antrenamentul în rezolvarea subiectelor, examenele au și ele secretele lor.

Cu siguranță, cel mai important pas pentru a obține rezultatele dorite la un examen este sa stăpânești foarte bine materia. Presupunând că acest lucru este realizat, mai sunt câteva detalii la care e bine să fii atent.

Totodată, reprezentanța Comisiei Europene în România anunță că vine în sprijinul elevilor care dau examenele anul acesta. Într-o serie numită „Examen de nota 10”, vor fi publicate pe rețelele de socializare opt clipuri cu recomandări pentru probele scrise la Limba și literatura română și Matematică pentru pregătirea la Evaluarea Națională 2022.

Subiecte ca „Atenție la neatenție” sau „#evaluaredezece” vor putea fi urmărite, în perioada 2-14 iunie, pe rețelele sociale ale Reprezentanţei Comisiei Europene în Româniași aleSpaţiului Public European.

Tips&Tricks pentru o Evaluare de 10

Fiecare clip, susţinut de elemente grafice, conține atât sfaturi oferite de profesori și exemple concrete de rezolvare a celor mai dificile exerciții, cât și detalii despre structura subiectelor și baremul de corectare.

Conținutul a fost gândit de cadrele didactice astfel încât să fie clar, concis, atractiv și să acopere cea mai mare parte a materiei din programa celor două examene, se arată în comunicat.

În perioada 2-7 iunie, vor fi postate pe rețelele sociale ale Spațiului Public European, materiale video dedicate absolvenților de gimnaziu care susțin Evaluarea Națională. Ascestea cuprind:

- Recapitulare la algebră – cele mai importante noțiuni

- Cele mai frecvente 18 greșeli de gramatică

- Atenție la neatenție – capcanele problemelor de geometrie

- Cum abordăm subiectele de redactare de la Limba și literatura română

General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
Generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, a publicat o „notă pentru președintele SUA”, în care subliniază cele mai presante probleme mondiale,...
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#evaluare nationala 2022, #subiecte, #romana, #matematica, #sfaturi , #Evaluare Nationala 2022