Zoli Toth revine la Eurovision ca jurat: Ce schimbari aduce concursul si ce asteptari are artistul Interviu

Joi, 03 Martie 2016, ora 07:29
3325 citiri
Zoli Toth revine la Eurovision ca jurat: Ce schimbari aduce concursul si ce asteptari are artistul Interviu
Foto: Zoli Toth

Zoli Toth revine la Eurovision dupa 11 ani de la succesul inregistrat cu Sistem si Luminita Anghel, doar ca acum se afla intr-o noua postura, si anume cea de jurat.

Alaturi de oameni precum Cezar Ouatu, Randi, Horia Moculescu si Alexandra Cepraga, Zoli Toth are sarcina de a juriza cele 12 melodii care se lupta sa reprezinte Romania in Suedia, la Stockholm.

Ce trebuie sa puncteze Zoli Toth si cum vede lucrurile din postura de jurat ne-a povestit chiar artistul intr-un interviu acordat Ziare.com.

Dupa 11 ani de cand ati participat la Eurovision cu Luminita Anghel, va intoarceti in postura de jurat. Cum ati ajuns in juriu?

M-au invitat cei din TVR. La aniversarea celor de zece ani de cand participasem ne-au ignorant complet si probabil au vrut sa-si ia revansa.

Cum au fost alese cele 12 melodii?

Partea cea mai grea a fost sa ascultam intr-una din zile 62 de piese. Apoi totul a devenit foarte usor. Baza de selectie nu a fost foarte mare, asa ca deliberarea nu a durat mult, avand criterii clare de jurizare.

Va temeti de ceva din aceasta postura?

De absolut nimic. Ar trebui si nu-mi dau seama?

Ce ne puteti spune despre schimbarile de anul acesta de la Eurovision? Ce trebuie sa stie telespectatorii?

S-a schimbat putin modul de jurizare. In primul rand juriul este la vedere, in semifinale acesta alege patru piese si publicul salveaza doua piese. In finala juriul are rol doar consultativ pentru spectatori. Cei de acasa vor decide castigatorul.

Aveti vreun preferat dintre concurenti?

Si daca as avea nu as spune, fiind in postura de jurat. Cred ca rolul juriului este in primul rand sa fie cat mai corect, impartial si sa nu influenteze in niciun fel decizia publicului pana in momentul semifinalei, cand isi exprima votul, explicand criteriile fiecaruia.

Dar un sfat pentru concurenti?

Am avut zilele trecute un webinar, in care m-am intalnit online cu toti cei care au dorit si am raspuns cam la toate intrebarile care mi s-au pus in legatura cu Eurovision. Acolo mi-am exprimat parerile si ideile in legatura cu concursul si cu participarea. Cei care sunt curiosi il pot accesa inca pe www.zolitoth.ro/webinar.

Mihai Traistariu vrea sa dea lovitura la Eurovision: Vreau ca Europa sa strige: Wow! Interviu

Hayley Evetts s-a retras si a fost inlocuita de trupa Gasca, cu "Tu esti povestea". Credeti ca e un avantaj pentru ei ca nu au fost anuntati odata cu ceilalti 11? Va ramane numele lor impregnat in mintea oamenilor sau nu are importanta?

Norocul face parte din succes!

Ne puteti spune cate ceva despre fiecare piesa in parte?

Nu. Analiza pieselor o voi face in momentul intrepretarii lor LIVE. Ceea ce am auzit pe un CD sunt convins ca nu va mai fi la fel de relevant. Pe mine ma intereseaza foarte mult show-ul cu care vor veni acesti concurenti. Eu asta voi puncta. Asta e rolul meu in juriu.

Din ce in ce mai putini artisti consacrati aleg sa participe la Eurovision, adica mereu apar nume aproape necunoscute pentru public. De ce credeti ca este acest trend?

Au fost si anul acesta destul de multi artisti consacrati. Eu astept compozitori renumiti la acest concurs, case de productie, etc.

Sunt convins ca sustinerea caselor de discuri ar ajuta acest concurs. E foarte usor sa iei un castigator si apoi sa te dai mare, dar sa il sustii de la inceput, sa il ajuti sa intre in concurs cu o piesa foarte buna si cu un show pe masura, inseamna munca. Apoi, un label important ar avea puterea sa promoveze concurentul la nivel national si international. O piesa promovata in afara tarii ar putea sa creasca voturile pentru Romania la concursul international.

Din cate stiu, juriul va face show in finala. Ce ati pregatit?

Voi fi impreuna cu colegii din proiectul meu, cu colegii din juriu si cu un invitat special. Cu acest prilej Zoli TOTH Project lanseaza un nou concept de show, COCOON. COCOON este despre renastere la toate nivelurile, despre noi inceputuri, despre puterea de a ne dezvolta, de a creste, de a zbura.

Conceptul de COCOON, de la care am pornit, ne-a inspirat atat de mult, incat am creat, impreuna cu echipa Positive Agency, un nou instrument, care este purtatorul acestui mesaj si are un aspect si un sunet specific.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Zoli Toth Eurovision, #Zoli Toth juriu Eurovision, #Zoli Toth melodii Eurovision , #stiri Eurovision