VIDEO Roxen, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2021, va interpreta melodia "Amnesia" pe scena de la Rotterdam

Joi, 04 Martie 2021, ora 19:39
3913 citiri
VIDEO Roxen, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2021, va interpreta melodia "Amnesia" pe scena de la Rotterdam
Roxen va reprezenta Romania la Eurovision

Reprezentanta Romaniei la Eurovision 2021, Roxen, va interpreta melodia "Amnesia" pe scena de la Rotterdam, a decis juriul selectiei nationale.

Joi, odata cu piesa, a fost lansat si videoclipul, iar de la ora 21.00, pe TVR1, cantareata va explica povestea din spatele "Amnesia".

Despre piesa "Amnesia", Roxen a declarat: "Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune si mai putin bune, insa ceea ce conteaza este ca am avut cateva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa Amnesia este una extrem de personala, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trait in ultima perioada si le da voce. O simt aproape de mine, ma reprezinta, iar sufletul meu si trairile mele se regasesc in ea".

Videoclipul, regizat de Bogdan Paun, este centrat pe Roxen si sentimentele sale, portretizate de mai multi dansatori.

Luminita Anghel, Andrei Tudor, Liana Stanciu, Lucian Stefan, Bogdan Paun, Liviu Elekes, Bogdan Pavlica, Dan Manoliu si Gabriel Scirlet formeaza juriul care a decis, anul acesta, piesa Romaniei la Eurovision.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 si 20 mai si finala pe 22 mai. La editia cu numarul 65 a concursului, participa - alaturi de Romania - alte 40 de tari.

Atat semifinalele, cat si finala internationala a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Precedenta editie a competitiei muzicale a fost castigata de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Tarilor de Jos, cu piesa "Arcade", in 2019. Editia 2020 a Eurovision Song Contest, unde Romania urma sa fie reprezentata de Roxen, a fost reprogramata de catre organizatori, in contextul pandemiei.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano (Elvetia). Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#roxen, #melodie, #eurovision, #conurs, #amnesia , #melodii