TVR a lansat cele cinci melodii interpretate de Roxen care vor intra in selectia pentru Eurovision (Video)

Vineri, 21 Februarie 2020, ora 23:17
6273 citiri
TVR a lansat cele cinci melodii interpretate de Roxen care vor intra in selectia pentru Eurovision (Video)
Foto: captura video

Televiziunea Romana a lansat cele cinci melodii pe care Roxen le va canta in Finala Nationala Eurovision 2020. Acestea sunt: "Alcohol You", "Beautiful Disaster", "Cherry Red", "Colors" si "Storm" si pot fi ascultate atat pe canalul YouTube al TVR, pe site-ul eurovision.tvr.ro, cat si pe canalul YouTube al artistei.

Echipa care a lucrat la realizarea melodiilor este formata din Mihai Sighinas si NGM Creative. NGM, duo-ul format din Bogdan Paun - regizor, si Alexandru Muresan - D.O.P. - au coordonat intreg departamentul vizual.

"Alcohol You" - este o piesa cu o linie melodica hipnotizanta, acompaniata de un set de versuri patrunzatoare, care te poarta intr-o adevarata calatorie initiatica. Melodia poate fi privita ca un traseu pe care ascultatorul il parcurge impreuna cu Roxen printr-un intreg spectru de emotii: tristete, disperare, speranta, culminand cu o victorie asupra propriei noastre fragilitati si nesigurante. Piesa este un imn al iubirii universale.

De muzica si productie s-a ocupat Viky Red, care a mai lucrat cu Mark Stam, AMI si Alina Eremia. Totodata, el este "responsabil" pentru productia piesei "Ce-ti canta dragostea".

Textul melodiei a fost compus de Ionut Armas si Breyan Isaac. Breyan Isaac este cantaret, compozitor, producator si pianist american. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu artisti precum David Guetta, Flo Rida, Pitbull, Wiz Khalifa, Nicki Minaj, Charlie Puth, G-Eazy, Waka Flocka Flame, Lecrae. A castigat un premiu Grammy pentru cel mai bun album reggae, pentru contributia sa la piesa "Stony Hill", a lui Damian Marley.

"Beautiful Disaster" este scrisa si produsa de Alexandru Cotoi, Breyan Isaac si Julie Frost - producatori de talie internationala, castigatori de premii Grammy si Golden Globe, care au colaborat cu artisti precum Madonna, Ed Sheeran, David Guetta, Nicki Minaj, Wiz Khalifa, Black Eyed Peas, Pitbull, Avicii si multi altii.

Alexandru Cotoi a reusit sa ajunga in fruntea topurilor de muzica pop, urban rock si dance, adunand peste 500 de milioane de vizualizari pe YouTube. Colaborarea cu Pitbull, Mohombi si Wisin pentru "Baddest girl in town" i-a adus un Grammy la categoria "cel mai bun album de latin rock, urban alternative". Alte colaborari de succes ii includ pe David Bisbal - "Fiebre", Faydee - "Lullabay" si "Legendary love", Kana Nishino - "Holiday", Alexandra Stan - "Thanks for leaving", Carla's Dreams si multi altii.

Julie Frost este o cantareata, compozitoare, chitarista si producatoare muzicala americana reputata. In 2011, a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun cantec original alaturi de Madonna si Jimmy Harry, pentru piesa "Masterpiece". Ea este al doilea compozitor american care a castigat concursul Eurovision, fiind cea care a compus versurile pentru "Satellite", piesa-castigatoare a Germaniei, in anul 2010. Frost a compus piese pentru Black Eyed Peas, Beyonce si Flo Rida.

Melodia "Colors" este scrisa si produsa de Alexandru Cotoi, Breyan Isaac, Julie Frost.

"Cherry Red" este o piesa ritmata, cu influente latino. De productie s-au ocupat Sebastian Barac si Marcel Botezan, cunoscuti sub numele de Marco & Seba, dar si Costel Dominteanu. Muzica a fost realizata de Sebastian Barac, Marcel Botezan, Costel Dominteanu, alaturi de Theea Miculescu, care a compus si textul.

Marco & Seba sunt unii dintre producatorii romani cu cel mai mare succes international. Cei doi sunt responsabili pentru cele mai multe dintre hit-urile INNEI, iar impreuna au peste 50 de nominalizari la cele mai importante premii ale industriei muzicale si 30 de trofee, inclusiv MTV Music Award pentru piesa "HOT". Au lucrat cu Niki Minaj, Nick Jonas si Akon. Sunt producatori pentru Kesha, Pitbull, Flo-Rida, David Guetta, Justin Bieber, Jason Derulo.

Theea Miculescu are un impresionant palmares muzical, avand colaborari cu INNA, Juan Magan X Hyenas X Mohombi X Yasiris, Antonia, Mira si Roxen.

Melodia "Storm". De linia melodica si de productia piesei s-a ocupat Viky Red, interpret, producator si DJ. A participat din postura de artist in cadrul mai multor festivaluri internationale din Romania, Ucraina si Franta. Isi spune PAX, un acronim de la "Paradise Auxiliary". "Storm" este scrisa si compusa de Minelli, cantareata, compozitoare si textiera din Romania, care si-a inceput cariera artistica in trupa Wassabi, ulterior colaborand cu nume importante din industrie, precum Marco&Seba, Markus Schulz, Vanotek, DJ Polique, Filatov & Karas, Arnold Palmer sau Follow your Instinct.

"Mariola", compusa si interpretata de Minelli, a ajuns in varful topurilor de la radio, TV, Spotify, Shazam in mai multe tari din regiune. De asemenea, ea a mai compus piesa "Addicted", semnata de SICKOTOY, respectiv "Touch Me", a Antoniei.

Duminica, 1 martie, la Buzau, in cadrul Finalei Nationale Eurovision 2020, publicul si juriul vor alege melodia castigatoare, care va reprezenta Romania in mai, la Rotterdam.

Juriul National si publicul, in proportie egala de 50%, vor vota fiecare dintre momentele artistice propuse in vederea selectarii celei mai bune reprezentari a Romaniei la Eurovision 2020. In caz de egalitate, publicul este cel care decide in final, potrivit TVR.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 12 si 14 mai si finala pe 16 mai. La editia cu numarul 65 a concursului, participa - alaturi de Romania - alte 40 de tari.

Precedenta editie a competitiei muzicale a fost castigata de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Tarilor de Jos, cu piesa "Arcade".

In urma tragerii la sorti din data de 28 ianuarie, pentru impartirea tarilor participante in cele doua semifinale ale competitiei, Romania va intra in concurs in data de 12 mai, in cea de-a doua parte a primei semifinale.

In ordine alfabetica, tarile care vor intra alaturi de Romania in prima semifinala sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croatia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

In cea de-a doua semifinala (14 mai) vor concura: Austria, Republica Ceha, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia (prima parte) si Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia (partea a doua).

In finala de la Rotterdam a concursului Eurovision 2020 din 16 mai vor intra in concurs 26 de tari: primele 10 tari din fiecare semifinala si cele sase calificate direct (Big Five plus tara gazda). Chiar daca vor concura direct in finala, cele sase tari vor putea vota, in semifinale, astfel: Germania, Italia, Regatul Tarilor de Jos (Olanda) in prima semifinala, iar Franta, Spania si Marea Britanie in cea de-a doua semifinala.

Atat semifinalele, cat si finala internationala a ESC 2020 vor fi transmise live pe TVR.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#melodii Roxen Eurovision 2020 , #melodii