Rusii, nemultumiti de victoria femeii cu barba: Vor sa lanseze "Vocile Eurasiei"

Marti, 13 Mai 2014, ora 23:13 3266 citiri

Nemultumiti de rezultatele concursului Eurovision de anul acesta, rusii ar putea refuza participarea la urmatoarea editie.

Deputatul rus Valeri Raskin a declarat ca rezultatele de anul acesta au "epuizat rabdarea" Rusiei, ca "este imposibil sa suporte aceasta nebunie la infinit" si ca tara sa ar trebui sa abandoneze aceasta competitie, scrie Ru Paper.

Mai mult, alesul din Duma de Stat a spus ca Rusia investeste anual 40 de milioane de euro in participarea la Eurovision, motiv pentru care ar trebui sa puna bazele unei noi competititii - "Vocile Eurasiei"

"Am gazduit evenimente de o importanta mondiala, cum ar fi Jocurile Olimpice, asa ca am fi capabili sa organizam o astfel de competitie. Cred ca toate tarile din spatiul euroasiatic, dar si altele, ne-ar arata sustinerea", a spus deputatul Valeri Raskin.

Anterior, victoria obtinuta de Austria la Eurovision prin transsexualul Conchita Wurst a cauzat indignarea deputatului Olga Batalina, presedintele Comitetului pentru Familie, femei si copii din Duma de stat.

In viziunea acesteia, in Europa exista "o degradare a valorilor traditionale ale familiei", care "distruge societatea si duce la accidente demografice".

Femeia cu barba care a castigat Eurovisionul, invitat de onoare la Gay Pride, in Romania

La randul sau, deputatul Vitali Milonov a facut apel la ministrul rus al Culturii sa nu-i permita Conchitei Wurst sa sustina concerte pe teritoriul Rusiei.

Finala concursului muzical Eurovision a avut loc pe 10 mai, la Copenhaga, in Danemarca. Competitia a fost castigata de transsexualul Conchita Wurst, pe numele sau adevarat Thomas Neuwirth, reprezentanta Austriei, care s-a impus cu 290 de puncte in fata celorlalti participanti.

Rusia, reprezentata de surorile Tolmacevi, s-au clasat pe locul al saptelea, cu 89 de puncte.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News