Reacția oficială a Rusiei după eliminarea de la Eurovision și victoria Ucrainei. "A devenit coroana nebuniei" VIDEO

Joi, 19 Mai 2022, ora 14:41 7041 citiri
Concurenta Rusiei la Eurovision FOTO Youtube

După ce Rusiei i-a fost interzis la Eurovision, apare și prima reacție oficială, prin Ambasada din România.

Postarea Ambasadei din România este una virulentă, în care au fost criticate dur atât concursul, cât și Uniunea Europeană de Radiodifuziune, reprezentanții Ucrainei și președintele Zelenski.

În ultima perioadă, reprezentanții Ambasadei Rusiei în România sunt tot mai activi pe rețelele sociale. De data aceasta, au luat în vizor concursul Eurovision, câștigat de Ucraina, scrie Antena3.ro.

Au început prin critici aduse concursului în sine: ”în noaptea de 15-16 mai a.c. Torino, Italia, a găzduit finala celei de-a 66-a ediții a Eurovision Song Contest 2022. Câștigătorul a devenit formația ucraineană Kalush Orchestra cu piesa „Stefania”.

Acest nume creștin nobil provine din grecescul „στέφανο” – o coroană. Și, într-adevăr, Eurovisionul din acest an a devenit coroana nebuniei culturale și politice rusofobe și „pro-ucrainene” din Europa, un test de turnesol a ceea ce se întâmplă astăzi pe bătrânul continent”.

”În februarie, Uniunea Europeană de Radiodifuziune, ca urmare a obiectivului geopolitic comun al cercurilor conducătoare ale UE și NATO de a „anula cultura rusă”, a privat Rusia de dreptul de a participa la Eurovision 2022, invocând „îngrijorare cu privire la criza fără precedent din Ucraina", a mai scris reprezetanții Ambasadei Rusiei în România.

În același timp, în ultimii opt ani, EBU nu a avut o asemenea îngrijorare în legătură cu Kievul, ale cărui trupe au bombardat constant orașele și satele din Donbass, unde bătrâni, femei și copii mureau aproape zilnic, iar infrastructura civilă era distrusă”.

Desigur, diplomații au găsit și artistul care merita să câștige trofeul, sugerând că victoria Ucrainei a fost ”îndreptată” împotriva rușilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Snyder
Snyder
rank 5
Rusia recunoaste: strugurii sunt acri :)