Romania intra joi in batalia pentru finala Eurovision

Joi, 11 Mai 2017, ora 15:19
3140 citiri
Romania intra joi in batalia pentru finala Eurovision
Foto: Facebook/Eurovision Romania

Ilinca si Alex Florea vor urca, joi seara, pe scena din Kiev pentru incerca sa duca Romania in finala concursului Eurovision din acest an.

Cei doi romani vor face tot ce pot pentru ca sambata seara "Yodel It" sa rasune din nou in Ucraina. Ei vor concura cu artisti din alte 18 tari.

Din cei 18 pretendenti la un loc in finala, doar 10 vor primi sansa de a canta si sambata, in show-ul in urma caruia va fi ales castigatorul trofeului Eurovision 2017. Artistii sunt selectati, in ponderi egale, de un juriu de specialitate si de public - care se exprima prin televot.

Astfel, joi, publicul va vota pentru artistul preferat, cand se va spune "Start Vot!", la Kiev. Juriile de specialitate din tarile participante deja au votat, miercuri, dupa spectacolul difuzat special pentru jurati din Centrul International de Expozitii din capitala Ucrainei. Optiunea specialistilor ramane secreta pana joi seara, cand vor fi anuntate rezultatele finale.

Show-ul pe care Ilinca si Alex Florea il vor prezenta pe scena de la Kiev este unul plin de culoare, cu proiectii impresionante ce ilustreaza fluturi, oite, curcubee. De asemenea, romanii au in show si elemente de scenografie neobisnuite: doua tunuri argintii.

"Ne place faptul ca piesa noastra este foarte diversa, combinam rock-ul, rap-ul si yodeling-ul pentru a arata cine suntem si credem ca asta demonstreaza cat de mult iubim muzica, toate genurile de muzica", marturisesc artistii.

Alaturi de cei doi, pe scena de la Kiev se va afla si fratele lui Alex Florea, Cristi, ca backing vocal.

Artistii care canta joi in cea de-a doua semifinala Eurovision 2017 sunt, in ordinea intrarii in show:

-Tijana Bogicevic (Serbia), cu "In Too Deep";

-Nathan Trent (Austria), cu "Running On Air";

-Jana Burceska (Macedonia), cu "Dance Alone";

-Claudia Faniello (Malta), cu "Breathlessly";

-Ilinca si Alex Florea (Romania), cu "Yodel It!";

-OG3NE (Olanda), cu "Lights and Shadows";

-Joci Papai (Ungaria), cu "Origo";

-Anja (Danemarca), cu "Where I Am";

-Brendan Murray (Irlanda), cu "Dying to Try";

-Valentina Monetta si Jimmie Wilson (San Marino), cu "Spirit of the Night";

-Jacques Houdek (Croatia), cu "My Friend";

-JOWST (Norvegia), cu "Grab The Moment";

-Timebelle (Elvetia), cu "Apollo";

-Naviband (Belarus), cu "Story of My Life";

-Kristian Kostov (Bulgaria), cu "Beautiful Mess";

-Fusedmarc (Lituania), cu "Rain Of Revolution";

-Koit Toome & Laura (Estonia), cu "Verona";

-IMRI (Israel), cu "I Feel Alive".

Citeste si Rusii sustin ca piesa Romaniei de la Eurovision este plagiat (Video)

In finala de sambata deja au fost calificati 10 artisti din prima semifinala, si anume reprezentantii urmatoarelor tari: Republica Moldova, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru, Azerbaidjan, Belgia.

In finala de sambata vor intra automat reprezentantii "Marelui 5" - Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie - si reprezentantii tarii gazda - Ucraina. Eurovision 2017 are loc la Kiev si se desfasoara sub sloganul "Celebrate Diversity" - "Celebram diversitatea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#semifinala Eurovision, #Eurovision Romania Alex Ilinca, #Alex Florea Ilinca Eurovision , #stiri Eurovision