Romania, in prima semifinala a Eurovision

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 21:01
4245 citiri
Romania, in prima semifinala a Eurovision
Foto: Hepta.ro

Romania va concura in prima semifinala a concursului Eurovision, care va avea loc pe 19 mai la Viena, potrivit tragerii la sorti care s-a desfasurat luni in Austria.

Romania va concura in partea a doua a primei semifinale. In prima parte a primei semifinale se afla Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, iar in cea de-a doua parte Serbia, Danemarca, Belarus, Romania, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.

In prima parte a celei de-a doua semifinale a Eurovision, care va avea loc pe 21 mai, concureaza Norvegia, Irlanda, Cehia, Lituania, San Marino, Malta, Portugalia, Muntenegru, iar in cea de-a doua Elvetia, Azerbaidjan, Slovenia, Letonia, Polonia, Islanda, Israel, Cipru si Suedia.

Tot prin tragere la sorti s-a stabilit in care semifinala vor vota tarile calificate automat in finala. Astfel, Spania, Austria si Franta vor vota pentru tarile din prima semifinala, iar Germania, Italia si Marea Britanie pentru cele din cea de-a doua semifinala. Reprezentantul Romaniei la Eurovision va fi ales in cadrul unui show live, pe 8 martie.

Compozitorii care doresc sa inscrie piese pentru Selectia Nationala a Eurovision 2015 o pot face incepand de luni pana pe 8 februarie. Piesele pot fi trimise prin posta sau depuse direct la Registratura TVR.

Producatorii Selectiei Nationale a Eurovision 2015 sunt Iuliana Marciuc si Bogdan Ghitulescu, iar Liana Stanciu va fi, pentru al doilea an consecutiv, sefa delegatiei Romaniei la Viena.

In perioada 9 - 11 februarie, piesele vor fi audiate de juriu, iar pe 12 februarie vor fi anuntate cele 12 piese care vor intra in concurs. Eurovision 2015 va avea loc la Viena, cu semifinalele pe 19 si 21 mai si finala pe 23 mai.

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Paula si Ovi au prezentat videoclipul oficial al piesei de la Eurovision (Video)

Paula Seling si Ovi au reprezentat Romania la Eurovision 2014 cu piesa "Miracle", ocupand locul al 12-lea in finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Eurovision Romania, #Eurovision 2015, #Eurovision Romania semifinala , #Romania