Romania a fost data afara. In schimb, Eurovisionul se va vedea peste Ocean

Luni, 02 Mai 2016, ora 17:50 4659 citiri
Foto: Facebook/Eurovision Song Contest

Concursul muzical Eurovision va fi transmis pentru prima data in direct, in Statele Unite, prin Logo TV, canal al Viacom, a anuntat luni European Broadcasting Union, cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume.

"Concursul muzical Eurovision devine acum un fenomen global", a spus Jon Ola Sand, supervizor executiv al concursului, informeaza The Hollywood Reporter.

Despre concursul Eurovision, jurnalistii americani spun ca este o competitie cunoscuta pentru momentele sale muzicale "de prost gust".

Logo, care este disponibil in aproximativ 50 de milioane de gospodarii, va transmite finala celei de-a 61-a editii a Eurovision, care va avea loc pe 14 mai, incepand cu ora 15:00. De asemenea, competitia va fi transmisa online prin LogoTV.com, disponibil si pe aplicatie mobila.

Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfasura la Stockholm, Suedia, dupa ce, anul trecut, Mans Zelmerlow a castigat competitia cu piesa "Heroes".

Semifinalele concursului se vor desfasura pe 10 si 12 mai. In finala vor participa 20 de finalisti si reprezentanti ai Frantei, Germaniei, Italiei, Spaniei si Marii Britanii, precum si cel al Suediei.

Eurovision 2016 va fi difuzat in 42 de tari, precum China, Noua Zeelanda, Kazakhstan, Kosovo si Portugalia, mai precizeaza The Hollywood Reporter.

Anul trecut, concursul a fost urmarit de aproximativ 200 de milioane de telespectatori din intreaga lume. Tema editiei de anul acesta este "Come Together".

Sistemul de votare la Eurovision a fost modificat anul trecut. Acum, va fi anuntat, mai intai, votul juriului fiecarei tari, apoi cel al telespectatorilor.

Romania nu mai are dreptul de a participa la Eurovision 2016, a anuntat, pe 22 aprilie, European Broadcasting Union (EBU), din cauza datoriilor neplatite de televiziunea publica.

Romania a fost exclusa de la Eurovision in 2016

Ca urmare a retragerii serviciilor de membru de la TVR, dupa neplata datoriilor, televiziunea nu va avea acces la semnalul transmis de la Stockholm, si, astfel, nu va putea difuza Eurovision Song Contest 2016.

Romania, exclusa de la Eurovision: TVR spune ca traverseaza o criza financiara fara precedent. Ce datorii are

Televiziunea Romana trebuia sa plateasca catre EBU o datorie totala de 16 milioane de franci elvetieni.

Eurovision 2016: Ovidiu Anton, rugat de fani sa accepte invitatia Moldovei: Fii roman adevarat!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News