Olanda a castigat Eurovisionul 2019 (Video)

Duminica, 19 Mai 2019, ora 06:48
8055 citiri
Olanda a castigat Eurovisionul 2019 (Video)
Foto: Hepta.ro

Duncan Laurence a castigat Eurovision 2019, cu piesa "Arcade", la finala de sambata noaptea, unde si Madonna a urcat pe scena de la Tel Aviv.

Olanda s-a clasat, astfel, pe primul loc, cu 492 de puncte, urmata de Italia, cu 465 de puncte si Rusia, cu 369 de puncte.

Ordinea de intrare in finala a fost: Malta - Michela, cu "Chameleon", Albania - Jonida Maliqi, cu "Ktheju tokes", Republica Ceha - Lake Malawi, cu "Friend of a Friend", Germania - S!sters, cu "Sister", Rusia - Sergey Lazarev, cu "Scream", Danemarca - Leonora, cu "Love Is Forever", San Marino - Serhat, cu "Say Na Na Na", Macedonia de Nord - Tamara Todevska, cu "Proud", Suedia - John Lundvik, cu "Too Late for Love", Slovenia - Zala Kralj & Gasper Santl, cu "Sebi", Cipru - Tamta, cu "Replay", Olanda - Duncan Laurence, cu "Arcade", Grecia - Katerine Duska, cu "Better Love", Israel - Kobi Marimi, cu "Home", Norvegia - KEiiNO, cu "Spirit in The Sky", Marea Britanie - Michael Rice, cu "Bigger Than Us", Islanda - Hatari, cu "Hatrio mun sigra", Estonia - Victor Crone, cu "Storm", Belarus - ZENA, cu "Like It", Azerbaidjan - Chingiz, cu "Truth", Franta - Bilal Hassani, cu "Roi", Italia - Mahmood, cu "Soldi", Serbia - Nevena Bozovic, cu "Kruna", Elvetia - Luca Hanni, cu "She Got Me", Australia - Kate Miller-Heidke, cu "Zero Gravity", Spania - Miki, cu "La Venda".

Castigatorul a fost ales in urma voturilor juriilor de specialitate si fanilor din tarile participante, acestia din urma exprimandu-si optiunea prin SMS sau prin intermediul aplicatiei mobile dedicate Eurovision.

Cea care a deschis show-ul finalei de la Tel Aviv a fost Netta Barzilai, castigatoarea de anul trecut a concursului cantecului european. De altfel, spectacolul de la Tel Aviv a reunit fosti castigatori sau vedete Eurovision precum Dana International, Conchita, Mans Zelmerlow, Eleni Foureira, Verka Serduchka si Gali Atari.

Madonna a fost invitatul special al finalei Eurovision si a cantat sambata, pe scena de la Tel Aviv, hitul "Like a Prayer" si noul sau single, "Future", acesta din urma alaturi de rapperul Quavo.

"Sunteti toti castigatori", le-a spus Madonna artistilor de la Eurovision, inainte de a urca pe scena concursului. "Sa nu subestimati niciodata puterea muzicii!", a exclamat ea.

Desfasurat sub sloganul "Dare to Dream", concursul Eurovision de la Tel Aviv a fost prezentat de Bar Rafaeli, Erez Tal, Assi Azar si Lucy Ayoub.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Eurovision Madonna Tel Aviv , #castigatori