Lucian Viziru a facut plangere la DNA impotriva juriului Eurovision

Sambata, 10 Martie 2012, ora 17:123707 citiri
Lucian Viziru a facut plangere la DNA impotriva juriului Eurovision
Foto: unica.ro

Cantaretul si compozitorul Lucian Viziru a depus o plangere la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) impotriva juriului de la selectia nationala pentru Eurovision 2012, invocand nerespectarea regulamentului de alegere a pieselor dintre care va fi votata melodia ce va reprezenta Romania.

Viziru, a carui piesa nu se afla printre cele 15 dintre care va fi votata castigatoarea, este nemultumit si de componenta juriului, care ar fi favorizat anumite melodii.

"Mi se pare ilegal ce se petrece la noi. (...) Este vorba despre o sansa corecta pe care orice artist ar trebui sa o aiba. Catalin Josan, care acum e cotat cel mai bine, nu a reusit sa completeze formularul de inscriere, asa ca pentru el si pentru alti cativa s-a incalcat termenul de inscriere si s-a facut totul fara sa fie un notar prezent, asa cum era regulamentar", a declarat Viziru, la Realitatea TV.

Lucian Viziru a depus plangeri si la TVR, organizator al selectiei nationale, si la European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului Eurovision.

Finala selectiei nationale pentru concursul Eurovision 2012 va avea loc sambata seara.

Alegerea melodiei castigatoare va fi facuta in baza notelor primite de la un juriu de specialisti (50%) si prin televoting (50%). In caz de egalitate, va castiga melodia care va avea cel mai mare numar de voturi primite de la public, potrivit TVR.

Finala Eurovision 2012 va avea loc la 26 mai in Azerbaidjan, la Baku.

Cea mai buna performanta a Romaniei la acest concurs este locul al treilea, obtinut in 2005 de Luminita Anghel Sistem si de Paula Seling Ovi in 2010.