Jukebox a plecat de la Cronica Carcotasilor: A cui a fost decizia si ce urmeaza Interviu

Joi, 11 Februarie 2016, ora 07:23
17081 citiri
Jukebox a plecat de la Cronica Carcotasilor: A cui a fost decizia si ce urmeaza Interviu
Foto: Jukebox

Trupa Jukebox, pe care cei mai multi o stiu de la Cronica Carcotasilor, a anuntat, fara surle si fara trambite, ca paraseste emisiunea dupa 10 ani.

Ce sta in spatele acestei decizii, daca a fost sau nu ea dictata de Prima TV ne-au spus chiar membrii trupei Jukebox, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Interviu cu Serban Huidu, revenit "pe sticla" la Cronica Carcotasilor - Se intoarce si Gainusa?

De la Alexandru Vasilache - voce, Cristina Caramarcu - voce, Adi Tetrade - tobe, Viorel Dodoc - chitara, Andrei Apostol - chitara, Alin Neagoe - bass, voce, Alexandru Matei - clape, Sergiu Moldovan - clape am aflat si ca Jukebox isi incearca (si) anul acesta norocul la Eurovision.

Ati parasit Cronica Carcotasilor dupa 10 ani si toata lumea se intreaba "de ce"? De ce acum?

Am ales un drum diferit de cel al emisiunii, un drum cu o activitate intensa pe plan muzical si mai putin pe show de TV. Am facut-o pentru ca asa am simtit cu totii, ca acum este momentul potrivit.

Decizia de a nu mai face parte din show a fost a voastra sau s-a hotarat o schimbare la nivelul emisiunii?

A fost doar decizia noastra. Si nu a fost o decizie usoara, avand in vedere ca sunt totusi 10 ani, perioada in care am construit relatii si amintiri frumoase. Insa colegii de la Cronica ne-au inteles si chiar ne sustin in continuare.

In comunicatul vostru mentionati ca e momentul unei schimbari si reorientari. In ce va consta aceasta?

Stam pe un "munte de talent" (cum zice Alex Vasilache - n. red.) care inca nu este explorat si valorificat. Ne vom axa mai mult pe productia de muzica, creatie proprie, precum si productia unui spectacol propriu Jukebox.

De asemenea, planurile noastre vor avea in vedere si actiuni orientate catre comunitate si dezvoltare durabila.

Daca ar fi sa rezumati succint, in cateva cuvinte, perioada petrecuta la Cronica, cum ati descrie-o?

Surprinzatoare, amuzanta, grea, frumoasa.

Ati fost martorii multor schimbari la Cronica, de-a lungul vremii. Care a fost perioada voastra preferata?

Nu putem spune ca a fost o anume perioada preferata. Ca in orice relatie, ai suisuri si coborasuri; au fost multe momente care s-au constituit in amintiri frumoase in timpul emisiunilor, scenetelor sau petrecerilor cu toata gasca de la Cronica.

V-ati inscris la Eurovision 2016. Pe ce fel de piesa mizati?

Piesa inscrisa la Eurovision ne reprezinta foarte mult pentru ca este vesela, plina de viata, ritmata, cu multa energie, amuzanta, compusa in sala de repetitii Jukebox, cantata in intregime la instrumente, fara a se apela la calculator. Este mai mult decat doar o piesa muzicala, poate fi privita si ca o piesa de teatru - "short musical" - comedie.

Este, de fapt, o poveste muzicala umoristica, al carei concept a plecat de la umorul traditional romanesc, care se regaseste atat in literatura (Ion Creanga, I.L Caragiale etc.), dar si in viata de zi cu zi, romanii fiind recunoscuti ca fac "haz de necaz". Include si un subtil pamflet (ne-am molipsit de la Cronica!), dar nu divulgam mai mult, sa nu stricam surpriza.

Pe scurt, este o piesa cu o compozitie complexa (7 instrumente muzicale si 5 voci), vesela si plina de energie, asa cum suntem si noi.

Ati aflat cine va sunt rivalii, ati apucat sa ascultati din melodiile inscrise? Cum se anunta preselectia Eurovision 2016?

Inca nu am avut timp sa ascultam celelalte piese inscrise in competitie pentru ca am fost foarte ocupati cu productia si inregistrarea in studio a piesei noastre, plus repetitiile pentru spectacolul de Valentine's, de la Hard Rock Cafe, plus multe alte concerte.

Privind in urma la anul 2005, cand de asemenea ati incercat sa reprezentati Romania la Eurovision, ce simtiti ca s-a schimbat in ceea ce va priveste si in ceea ce priveste melodiile "cu sanse" la o astfel de competitie?

S-au schimbat atat de multe in ultimii 11 ani pe piata muzicala interna si internationala incat nu am sti cu ce sa incepem. Cu siguranta concursurile muzicale sunt acum mult mai multe si mai vizionate, au priza mult mai mare la public datorita si accesului facil la informatii cu ajutorul tehnologiei, artistii si publicul au evoluat impreuna, standardele au crescut; nu este suficient sa ai o piesa OK - pentru a ajunge in top este necesara o productie gandita, muzicieni talentati, cu experienta, voci foarte bune, un show, un concept, o poveste.

V-ati mai vedea inclusi intr-un proiect TV, ca band al unei emisiuni? Ati primit astfel de propuneri?

Da, ne dorim sa fim parte si din alte proiecte TV, dar nu ca trupa rezidenta, ci doar ocazional, ca invitati speciali, sau doar pe durata unui sezon, pentru mai multe diversitate in activitatea artistica. Momentan nu avem propuneri.

Cand credeti ca lumea nu va va mai asocia cu emisiunea de la Prima TV? Va deranjeaza aceasta asociere?

Un deceniu este o perioada lunga si publicul isi va aduce aminte mult timp de aici inainte ca Jukebox a fost trupa de la Carcotasi, e firesc. Nu ne deranjeaza, am facut tot ce puteam mai bine in contextul emisiunii, ne-am adaptat, am improvizat, am folosit tot ce stiam si am invatat mult, a fost o etapa importanta.

La momentul sosirii in emisiune eram cunoscuti mult in Bucuresti si in cateva orase mari; dupa o perioada, lumea ne recunostea pe strada oriunde in tara. Cei mai multi ne-au vazut acolo prima oara, cu glumite muzicale, ca apoi sa ne descopere si ca trupa de live, sa vina la concertele noastre, sa ne admire si altfel decat la TV.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Jukebox plecat Cronica Carcotasilor, #band Cronica Carcotasilor plecat, #trupa parasit Cronica Carcotasilor, #Jukebox Eurovision, #Eurovision 2016 preselectie , #concurenti