Israel nu va mai participa la Eurovision. Guvernul a decis inchiderea televiziunii de stat

Duminica, 14 Mai 2017, ora 11:41
8488 citiri
Israel nu va mai participa la Eurovision. Guvernul a decis inchiderea televiziunii de stat
Foto: Facebook Eurovsion 2017

Israelul a anuntat, sambata, in timpul finalei Eurovision Song Constest, ca nu va mai participa la competitia muzicala, dupa ce guvernul lui Benjamin Netanyahu a anuntat ca va inchide postul public de televiziune.

Dupa recitalurile din finala Eurovision 2017, reprezentantul televiziunii nationale a Israelului a anuntat ca tara sa nu va mai participa la concurs.

"De 44 de ani, Israelul participa la Eurovision si a castigat de trei ori, dar seara aceasta este ultima pentru noi. In curand, IBA va incheia pentru totdeauna transmiterea acestui concurs", a spus reprezentantul postului, Ofer Shalom, in momentul anuntarii voturilor.

Vestea a venit dupa ce, saptamana trecuta, guvernul lui Benjamin Netanyahu a anuntat ca va inchide postul public de televiziune.

IBA, care a fost infiintata in urma cu 49 de ani, va fi inlocuita cu un nou post de televiziune, Kan, incepand de saptamana viitoare, scrie Sunday Express. Kan nu va transmite stiri, astfel ca nu va putea adera la European Broadcasting Union, aceasta fiind conditia participarii la Eurovision.

Reprezentantul de anul acesta al Israelului a fost Imri Ziv, in varsta de 25 de ani, care s-a clasat pe locul 23, cu 39 de puncte.

Marea Britanie, de asemenea, este posibil sa nu mai faca parte din grupul marilor platitoare.

Portugalia castiga Eurovisionul, Romania incheie pe locul sapte

Romania, reprezentata de Ilinca si Alex Florea, cu piesa "Yodel It!", a ocupat pozitia a saptea in clasamentul final Eurovision Song Contest 2017, cu 282 de puncte, iar Republica Moldova, reprezentata de Sunstroke Project, cu melodia "Hey Mamma", a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte. Portugalia a castigat finala, sambata seara, cu melodia "Amar Pelos Dois", interpretata de Salvador Sobral, obtinand 758 de puncte.

Dupa votul juriilor, Romania se afla pe locul al 15-lea si a primit din partea publicului 224 de puncte.

La randul ei, Romania a dat punctajul maxim Olandei. Juriul de specialitate, format din Luminita Anghel, Mihai Traistariu, Tavi Colen, Paula Seling si Cezar Ouatu, a acordat piesei care a reprezentat Republica Moldova opt puncte.

In acest an, Austria, Danemarca si Marea Britanie au aniversat 60 de ani de la prima participare la Eurovision Song Contest, in 1957.

Eurovision Song Contest 2017 s-a desfasurat sub sloganul "Celebrate diversity", in Kiev, unde a mai avut loc in anul 2005.

Eurovision este o competitie muzicala internationala anuala, la care participa tarile ce detin statutul de membru activ in cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importanta asociatie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis in fiecare an de la inaugurarea sa in 1956 si este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Israel retrage Eurovision, #Eurovision tari retragere , #stiri Eurovision