Israel a castigat finala Eurovision, cu o melodie in care se vorbeste despre conditia femeii de azi (Video)

Duminica, 13 Mai 2018, ora 07:10
6418 citiri
Israel a castigat finala Eurovision, cu o melodie in care se vorbeste despre conditia femeii de azi (Video)
Foto: captura video Youtube

Cantareata Netta Barzilai si-a adjudecat trofeul Eurovision, care ajunge astfel in Israel, dupa o finala care a fost marcata de intreruperea recitalului britanicei SuRie de un barbat care a urcat pe scena si care i-a luat microfonul, dar si de show-uri pirotehnice, dance, rock si country.

Israel a primit un total 529 de puncte, iar pe locul doi si trei s-au clasat Cipru (436 de puncte) si Austria (342 de puncte).

Romania, care a ratat pentru prima data calificarea in finala, a acordat 12 puncte Austriei si 10 puncte Spaniei.

Daca Germania a avut un show bazat pe grafica, iar melodia cantata de Michael Schulte a amintit de Ed Sheeran, reprezentanta Finlandei a spus ca si-a vazut "visul cu ochii" prin participarea la Eurovision. In timp ce Madame & Monsieur (Franta) au prezentat "Mercy" intr-un show simplu, danezul Rasmussen a venit insotit de vikingi dansatori - cuprinsi de zapada artificiala, ei au adus steaguri si au marsaluit pe scena.

Cehul Mikolas Josef, cel mai tanar concurent de la editia de anul acesta - 22 de ani -, a venit purtand un ghiozdan de scoala, insotit de doi dansatori, pe o piesa asemanatoare celei care a reprezentat Republica Moldova la concursul de anul trecut. Cantaretul a demonstrat ca s-a recuperat dupa accidentarea din timpul repetitiilor, reluand saltul din finalul reprezentatiei.

Ungaria si Ucraina au ales show-uri pirotehnice, fata de Moldova care, prin DoReDos si "My Lucky Day", a adus ceva din atmosfera Americii anilor 50. Republica Moldova a primit un total de 209 puncte.

Netta Barzilai (Israel), una dintre marile favorite, a cantat piesa "Toy" - care vorbeste despre conditia femeii astazi.

Olanda a adus un aer country concursului, iar Australia s-a prezentat impecabil cu Jessica Mauboy. Irlanda a mers pe reteta Johnny Logan, doar ca a adus in scena un dans intre doi barbati, iar reprezentanta Ciprului, marea favorita, a fost o prezenta provocatoare pe scena de la Lisabona.

Italienii Ermal Meta & Fabrizio Moro au cantat o piesa inspirata de incidentele care au marcat lumea in ultimul an. Cu mesaje in mai multe limbi afisate pe ecrane, show-ul lor a fost unul simplu, bazat pe voci.

Austriacul Cesar Sampson a impresionat juriile din mai multe tari cu piesa "Nobody But You", prezentata simplu.

Spaniolii au mers pe romantism, la fel si lituanienii, slovenii au ales ritmuri electro, in timp ce reprezentanta Estoniei a impresionat prin rochia pentru care a fost nevoie de opt membri ai echipei sa o aduca pe scena si pe care au fost proiectate imagini.

Portugalia, calificata automat in finala dupa ce Salvador Sobral a castigat anul trecut concursul, a fost reprezentata de Claudia Pascoal, cu balada "O jardim".

Dupa ce anul trecut show-ul invitatei Jamala a fost intrerupt de un farsor care si-a dat jos pantalonii pe scena, acum reprezentanta Marii Britanii, SuRie, a fost intrerupta dupa ce un barbat i-a smuls microfonul. Solista a reusit sa isi duca la capat recitalul. Cel care a urcat pe scena a fost preluat de politie, iar delegatia Marii Britanii nu a dorit sa reia recitalul, desi i-a fost oferita sansa, considerand ca prestatia solistei nu a fost afectata de incident.

Romania nu s-a calificat in finala concursului. Trupa The Humans si piesa "Goodbye" nu a trecut de cea de-a doua semifinala in care a participat.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Eurovision Israel Lisabona , #melodii