Incepe Eurovision! Favoritii specialistilor plus informatii despre cel mai asteptat eveniment muzical din 2019

Advertorial
Marti, 14 Mai 2019, ora 10:24
12332 citiri
Incepe Eurovision! Favoritii specialistilor plus informatii despre cel mai asteptat eveniment muzical din 2019

Desfasurata sub sloganul "Dare to Dream" (Indrazneste sa visezi), editia cu numarul 64 a prestigiosului concurs muzical Eurovision are loc in cursul acestei saptamani, la Tel Aviv Convention Center din Israel, tara ce a reusit sa castige trofeul in 2018 cu piesa "Toy", interpretata de Netta Barzilai.

Marea Finala are loc sambata seara, la ora 22:00, iar cele doua semifinale sunt programate marti, 14 mai, si joi, 16 mai, la aceeasi ora, 22:00. Ambele semifinale plus Marea Finala vor fi transmise in direct si in exclusivitate de posturile de televiziune TVR 1, TVR HD, TVRi si TVR+.

Prima semifinala are loc in aceasta seara, cu incepere de la ora 22:00. Ciprul deschide balul, urmat fiind, in ordinea intrarii in concurs, de Muntenegru, Finlanda, Polonia, Slovenia, Cehia, Ungaria, Belarus, Serbia, Belgia, Georgia, Australia, Islanda, Estonia, Portugalia, Grecia, San Marino.

Romania, reprezentata in acest an de Ester Peony, cu piesa "On a Sunday" concureaza in cea de-a doua semifinala, programata joi, 16 mai, la aceeasi ora, 22:00, alaturi de marile favorite la trofeu in acest an: Olanda, Suedia, Azerbaidjan sau Rusia. In cadrul aceleiasi semifinale, vor mai participa Elvetia, Malta, Macedonia, Norvegia, Armenia, Danemarca, Albania, Austria, Lituania, Moldova, Croatia, Letonia si Irlanda.

Primele 5 favorite la trofeu

La casele de pariuri online, Olanda are cele mai mari sanse la castigarea Eurovision 2019, cu piesa "Arcade", interpretata de Duncan Laurence, fiind urmata de Suedia, Franta, Rusia si Azerbaidjan. Mai multe detalii de ultima ora despre favoriti, cote si ponturi la pariuri online pentru Eurovision 2019 puteti citi in acest articol.

Cele 41 de tari participante

Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia si Marea Britanie.

Daca in 2016 Romania a ratat pe ultima suta de metri participarea la Eurovision, fiind descalificata in cele din urma de European Broadcasting Union (EBU) din cauza datoriilor acumulate, iata ca in acest an vecina de la sud, Bulgaria, s-a retras tot din motive financiare, in timp ce Ucraina, de doua ori castigatoare a competitiei, nu va participa din cauza unui conflict iscat intre televiziunea din Ucraina si Maruv, castigatoarea selectiei nationale in 2019.

Sistemul de votare din acest an

Fiecare din cele 41 de tari participante acorda 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 sau 12 puncte pieselor favorite, de doua ori: o data conform clasamentului hotarat de un juriu de specialitate si o data potrivit rezultatelor inregistrate la televotul la care participa telespectatorii din tara respectiva.

Interesant este faptul ca tarile ce se vor califica in urma celor doua semifinale vor fi anuntate "random" (la intamplare), fara a fi dezvaluite punctajele primite, acest lucru urmand a fi facut sambata, dupa incheierea Marii Finale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Eurovision 2019, #favoriti Eurovision 2019 , #castigatori