Inca putin si incepe finala Eurovision 2016: Unde o poti vedea live

Sambata, 14 Mai 2016, ora 21:10
7365 citiri
Inca putin si incepe finala Eurovision 2016: Unde o poti vedea live
Foto: site oficial Eurovision

Finala Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc la Stockholm, sambata seara, va putea fi urmarita live pe canalul de YouTube al competitiei muzicale.

De asemenea, concursul va putea fi urmarit pe site-ul eurovision.tv. Artisti din 26 de tari vor urca pe scena, potrivit News.ro.

Fanii Eurovision vor putea urmari competitia de pe orice dispozitiv mobil, informeaza organizatorii.

Dupa transmisiunea in direct, toate spectacolele sustinute de cei 26 de finalisti vor fi publicate pe canalul de YouTube, care are peste un milion de abonati si a primit premiul YouTube Gold Play Button.

Romania, care a fost prezenta in fiecare an in finala competitie, dupa introducerea in 2008 a sistemului cu doua semifinale, nu va fi prezenta in 2016 la Stockholm, deoarece a fost descalificata de European Broadcasting Union (EBU) - institutia care organizeaza Eurovision - din cauza datoriilor neplatite de televiziunea publica.

CNN, despre finala Eurovision: Un show mai mare decat Oscarurile. Un House of Cards muzical

Finala concursului Eurovision 2016 va avea loc sambata seara, la Globe Arena din Stockholm. Show-ul va fi prezentat de cantaretul Mans Zelmerlow - care a castigat pentru Suedia editia din 2015 a concursului, cu piesa "Heroes" - si Petra Mede. Semifinalele competitiei au avut loc pe 10 si 12 mai, la Stockholm.

Surpriza la Eurovision 2016: Rusia e marea favorita

Organizatorii au anuntat pentru acest an si un invitat surpriza: este vorba de celebrul cantaret american Justin Timberlake, care va sustine un recital pe scena concursului Eurovision 2016.

Primii 12 finalisti care vor urca pe scena vor fi: Belgia, Cehia, Olanda, Azerbaidjan, Ungaria, Italia, Israel, Bulgaria, Suedia, Germania, Franta si Polonia.

Eurovision controversat si in 2016: Armenia si Ucraina, in centrul disputei

In concurs vor urma: Austria, Cipru, Serbia, Lituania, Croatia, Rusia, Spania, Latvia, Ucraina, Malta, Georgia, Austria, Marea Britanie si Armenia.

Castigatorul va fi ales in urma voturilor exprimate de telespectatorii si juriile de specialitate din cele 42 de tari participante in acest an la Eurovision. In fiecare an, tara gazda si alte cinci state - Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie -, care au statut de membru fondator al EBU, sunt calificate in mod automat in finala competitiei.

European Broadcasting Union (EBU) a anuntat, pe 22 aprilie, ca Romania nu mai are dreptul de a participa la Eurovision 2016, din cauza datoriilor neplatite de televiziunea publica.

Ca urmare a retragerii serviciilor de membru de la TVR, dupa neplata datoriilor, televiziunea nu va avea acces la semnalul transmis de la Stockholm, si, astfel, nu va putea difuza Eurovision Song Contest 2016.

EBU, raspuns oficial la cererea Pro TV: Nicio televiziune din Romania nu va transmite Eurovision 2016

Televiziunea Romana trebuie sa plateasca catre EBU o datorie totala de 16 milioane de franci elvetieni.

Romania ar fi trebuit sa fie reprezentata la Eurovision 2016 de Ovidiu Anton, cu piesa "Moment of Silence".

Romania ar fi trebuit sa intre in concurs in cea de-a doua semifinala, pe 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia.

Pana in prezent, cea mai bune performanta a Romaniei la concursul Eurovision a fost locul al treilea, obtinut in anul 2005, de Luminita Anghel si Sistem, la Kiev, si in 2010, de Paula Seling si Ovi, la Oslo.

In anul 2006, in competitia muzicala desfasurata la Atena, Mihai Traistariu a obtinut locul al patrulea in clasament, iar melodia interpretata de el, "Tornero", compusa de Eduard Circota, este piesa romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision - 172 de puncte.

In anul 2015, Romania a fost reprezentata la Eurovision de trupa Voltaj, cu melodia "De la capat", si a ocupat locul al 15-lea in finala care a avut loc la Viena, Austria.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Eurovision live video, #ora incepe Eurovision, #finala Eurovision detalii, #finala Eurovision live , #stiri Eurovision